Hideg málnabomba – egészséges édesség sütés nélkül

Írta: ,

Könnyű nyári desszert a vonalaikra vigyázóknak is.

Hozzávalók 2 tálkához:

25 dkg friss málna 12,5 dkg zsírszegény túró  1 kis doboz natúr joghurt 1 csomag vaníliás cukor 1 kávés kanál zselatin ½ dl hideg víz

Elkészítés:

A sovány túrót összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral és a málna felével. A málnából a legszebb szemeket félretesszük a béleléshez és a díszítéshez

A hideg vízben megáztatjuk a zselatint, majd megmelegítjük. Hagyjuk kihűlni.

A kb. 8 cm-es átmérőjű tálkákat folpackkal kibéleljük. Belsejüket málnával kirakjuk.

A zselatinba teszünk 2-3 kanállal a málnás-túrós-joghurtos krémből, majd az egészet visszakanalazzuk a málnás masszába.

Ezt a zselatinos krémet a málnával bélelt tálkákba szedjük.

Folpackkal beborítjuk a desszert tetejét is.

Legalább 1 órára a fagyasztóba tesszük.

A folpackot óvatosan lefejtjük a desszert tetejéről, majd tányérra borítjuk. A külső részt borító fóliát is lehámozzuk.

Tejszínhabbal és friss málnaszemekkel tálaljuk ezt a hideg málnabombát.