A 8 legfinomabb csokoládé különlegesség házilag, amiket azonnal felfalnál

Kővári Laura
Írta: ,
A 8 legfinomabb csokoládé különlegesség házilag, amiket azonnal felfalnál

Hogy is lehetne ellenállni a csokis különlegességeknek? Kényeztesd magad a következő édes csodákkal, melyeket otthon is elkészíthetsz!

Csokoládé hab

Hozzávalók:

180g étcsokoládé, legalább 70% kakaó

4 tojás

2 evőkanál tejszín

1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

Tálalás előtt legalább 6 órával hamarabb készítsd el. Olvaszd fel a csokoládét alacsony hőmérsékleten, add hozzá a tejszínt és mixereld össze.

Vedd le a tűzről. Válaszd külön a tojások sárgáját és add a csokis keverékhez. Verd fel a tojásfehérjét, majd add hozzá a vaníliás cukrot. Add hozzá a keverékhez.

Öntsd a desszertet különleges edénykékbe, hűtsd legalább 6 órán keresztül.

Csokoládé-vanília tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

300g liszt, 125g porcukor, 1 tasak vanília cukor, 200g puha vaj, 2 tojásfehérje, 20g kakaópor, 1 csipet só

Elkészítése:

Keverjük össze a lisztet, cukrot, vaníliacukrot és sót egy tálba. Kézzel gyúrjuk hozzá a vajat, amíg morzsás nem lesz.

Adjunk hozzá egy tojásfehérjét és keverjük jól össze. Gyúrjuk labdává, és hagyjuk kihűlni egy óráig a hűtőben. Vágjuk ketté a tésztát, adjunk kakaót az egyik feléhez.

Nyújtsuk ki mindkettőt kb 3 mm vastagra. Kenjük be a vaníliás lapot a tojásfehérje felével, tegyük rá a kakaós lapot, majd ezt is kenjük be a maradék tojásfehérjével. Csavarjuk fel a tésztát és hagyjuk fél órát hűlni a hűtőben. Szeleteljük 5 mm-es szeletekre, majd tegyük be 200 °C-os sütőbe 20 percre. Hagyjuk kihűlni.