Habos mogyorós répaszelet

Írta: ,

Húsvét közeledtével egyre népszerűbbek a reszelt sárgarépával készült sütemények. A habos répaszeletet te is elkészítheted a húsvéti asztalra. Ügyelj arra, hogy csak tökéletes sárgarépát használj a sütihez!

Hozzávalók:

250 g reszelt sárgarépa

50 g barna cukor

100 g rozsliszt

3 nagy tojás

½ citrom leve

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

100 g darált mogyoró

100 g vaj

200 ml Hulala habalap

1 kiskanál vanília aroma

250 g mascarpone

marcipán répák a díszítéshez

Elkészítés:

A barna cukrot, tojást, citromlevet, só, vaníliás cukrot vízgőz fölött alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a rozslisztet és a darált mogyorót, és robotgéppel tovább habosítjuk. Belekeverjük a reszelt sárgarépát is.

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a répás masszát belesimítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a süteményt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól megsült-e. A sütit hagyjuk kihűlni.

A habalapot kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a vanília aromát.

A répás sütit keresztben és hosszában is kettévágjuk. Egy tésztarészt tányérra helyezünk, és elkezdjük felépíteni a habos mogyorós répaszeletet. A tésztát mascarponés krémmel megkenjük, ráhelyezzük a 2. tésztát, amire szintén krém kerül. Ugyanígy járunk el a 3. és 4. tésztalap elhelyezésekor is.

A sütit szeletekre vágjuk, így díszítjük.

A maradék mascarponés krémet csillagcsőrös habzsákba szedjük, és csinos habrózsákat nyomunk a sütiszeletek tetejére. A habrózsákat tovább díszítjük marcipán répákkal.

Azonnal tálalhatjuk, de 1-2 nap múlva is épp olyan finom. Persze a mascarponés krém miatt hűtőben kell tartani.