Fahéjas sajttorta

Írta: ,

Sokak kedvence a sajttorta. Nem kell vele sokat pepecselni, egyszerű, és szinte elronthatatlan. Különböző gyümölcsökkel nagyon jól variálható.

Most fahéjjal és tejcsokival adtam neki egy igazi télies karaktert.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál instant kakaópor

A töltelékhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 kis doboz tejföl (175 g)
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 3 nagy tojás

A tetejére:

  • 1 kis doboz tejföl (175 g)
  • 1 kis kanál porcukor
  • 5 dkg tejcsoki

Elkészítés:

A sütialaphoz megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a daráltkekszet és az instant kakaót. 3-4 evőkanálnyi víz hozzáadásával elkészítjük a masszát.

Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral alulról és oldalról kibélelünk, majd a kekszes masszát kanál hátával egyenletesen a formába simítjuk. Előmelegítjük a sütőt, és 180 fokon 15 percig sütjük a tortaalapot.

Közben elkészítjük a tölteléket. A mascarponét, a barna cukrot, a tejfölt, a fahéjat és a citromhéjat alaposan elkeverjük. A tojásokat egyenként kézi habverővel belekeverjük.

A krémsajtos masszát egyenletesen az alapra terítjük. Visszatesszük a sütőbe, és 150 fokon további 30 percig sütjük.

A mázhoz a tejfölbe keverjük a porcukrot. Kivesszük a tortát a sütőből, a tejfölt egyenletesen rásimítjuk, úgy, hogy kb.1 cm-es peremet hagyjunk a torta szélén.

Gőz fölött megolvasztjuk a tejcsokit, és kis cseppeket teszünk a tejfölös masszára. Fogvájóval márványosra húzzuk a csokit.

Újra sütőbe toljuk a tortát. 5 perc, és már készen is van. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük ezt a remek fahéjas sajttortát.

Másnap szépen szeletelve kínáljuk.