5 élesztőmentes sütirecept kezdő szakácsoknak

Szirák Viki
Írta: ,
5 élesztőmentes sütirecept kezdő szakácsoknak

Kép forrása: molka/depositphotos.com

A házi karantén alatt neked is megjött a kedved a sütögetéshez, noha eddig nem igazán volt tapasztalatod benne? Ebben az esetben érdemes kipróbálnod az alábbi egyszerű, ám annál finomabb, élesztőt nem igénylő recepteket!

Hozzávalók a tésztához: 2 bögre liszt, 2 evőkanál cukor, 4 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só, 3 evőkanál vaj, 3⁄4 bögre tej

Hozzávalók a töltelékhez: 4 evőkanál vaj, 1 bögre barna vagy fehércukor, 3 teáskanál fahéj

Hozzávalók az öntethez: 1/2 bögre porcukor, 1/4 bögre tej Először kezdjük a töltelékkel.

Egy kisebb edényben keverd össze a 4 evőkanál vajat az 1 bögre cukorral és a fahéjjal, annyira, hogy kicsit darabos állagot kapj. Ennek felét tedd bele egy közepes méretű tepsibe sütőpapírra, szétkenve. Ezután egy nagy edényben keverd össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Ebbe tedd bele a vajat, majd önts hozzá tejet, közben pedig kevergesd, hogy puha tésztát kapj. Ezt egy liszttel megszórt felületre öntsd ki, és téglalap alakúra formázd, kábé fél centi vastagságban. A megmaradt tölteléket tedd a tésztára, és kend szét rajta. Ezután tekerd fel a tésztát, és szeld fel kisebb darabokra (15-18 kis tekercs a legjobb). Ezeket helyezd rá a tepsiben lévő töltelékre, majd süsd körülbelül 20-25 percig 200°C-on. Amíg sül, készítsd el az öntetet! Egy edényben a porcukrot és a tejet keverd össze addig, hogy ne legyen darabos, majd ha megsültek a tekercsek, öntsd le őket a tepsiben.

 

Hozzávalók: 1/3 bögre barnacukor, 1/2 bögre sózatlan vaj, 2 evőkanál tej, 1 teáskanál vanília kivonat, 1/2 teáskanál só, 1 bögre liszt, 1/2 bögre csokidarab

Először a sütőpapírra öntsd ki a lisztet, majd tedd be a sütőbe 5-10 percre, hogy minden baktériumot eltüntess belőle. Közben a serpenyőben a vajat kezdd el felolvasztani, majd add hozzá a cukrot, és keverd össze alaposan.

Ezután jöhet a tej, a vaníliakivonat és a só. Addig keverd, míg teljesen össze nem áll, majd miután a liszt lehűlt, add hozzá ezt is. Ezután már csak hozzá kell tenned a csokidarabokat, majd egy kis időre tedd a hűtőbe.

Formázz kis golyókat a tésztából, tedd sütőpapírral bélelt tepsire és süsd ki a kekszeket 180 fokon kb. 10 perc alatt. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba