Egyszerű eperszósz

Írta: ,

Már attól is lázba jövünk, ha belegondolunk, hányféle finomsághoz használhatjuk ezt a gyönyörűen piros, hamisítatlanul gyümölcsös eperszószt!

Keverheted a reggeli joghurtodba, ízesítheted vele a sütidet, tehetsz belőle a frissen készült házi limonádéba, meglocsolhatod vele a túrós palacsintát, a vanília fagylaltot, vagy a tejbegrízt…

Már a gondolattól is összefut a nyál a szánkban, de valószínű, hogy a szósz gyorsabban fogy majd, mint hogy az összes változatot végigpróbálhatnád.

Hozzávalók:

fél kiló eper, 1 evőkanál finom szemű cukor, 1 evőkanál méz, másfél evőkanál frissen facsart citromlé, egy közepes citrom héja.

Elkészítés:

Egy robotgépben dolgozd össze az epret az összes többi hozzávalóval. Turmixold körülbelül 20-30 másodpercig, amíg teljesen sima nem lesz, de ne tovább, mert akkor túlságosan levessé válhat. A kész szószt töltsd zárható üvegekbe, és tartsd a hűtőben, ahol körülbelül 5 napig elállnak.  A citromnak köszönhetően a szósz nem fog bebarnulni, hanem ragyogó eper színű marad.