Egyedi japán csodadesszertek – Így készítheted el őket!

Írta: ,

Ha kedveled az egyedi nassolnivalókat, amik nem csupán ízletesek, hanem rendkívül látványosak is egyben, akkor ezeket a japán csodadesszerteket garantáltan imádni fogod.

Szerencsére hihetetlenül egyszerű az elkészítési módjuk, és semmilyen különleges alapanyagra nem lesz szükséged ahhoz, hogy előrukkolhass egy ilyen varázslatos finomsággal.

A cseresznyevirág fontos szerepet tölt be a japán kultúrában, így nem is csoda, hogy számtalan desszert készül ebből a szimbolikus, ehető növényből.

Többek között ilyen a Sakura Jelly is, ami a sós-édes harmóniájára és mindenekelőtt a látványra épít. Ugye megjött a kedved, hogy kipróbáld?

 

Így készítsd el...

... a virágokat:

2-3 cseresznyevirágot (ilyet persze az interneten is vásárolhatsz) alaposan sózz be, majd áztasd őket kevés meleg vízbe 3-4 órán keresztül. Jöhet egy újabb öblítés, majd ismét egy óráig tartó áztatás – egészen a felhasználásig.

... a felső réteget:

½ teáskanál zselatinport, 1 púpozott teáskanál porcukrot és egy csipet citromsavat keverj össze. A sós virágok vizéből vegyél ki 150 ml-t, majd elegyítsd őket a száraz hozzávalókkal. Alacsony lángon kezd el forralni, míg az összes cukor feloldódik és a víz világossá válik, zavarossága eltűnik.

Egy talpas poharat öblíts ki vízzel, majd öntsd a zselé felét a formába (használhatsz szilikonos zseléformákat is). Most jön a varázslat! Tedd bele a virágokat a zselébe, és igazgasd el őket esztétikusan – ehhez nyugodtan használj fogpiszkálót. Fontos, hogy gyorsan kell dolgoznod, ugyanis a zselé hamar megköt, és nem tudod újramelegíteni. Mielőtt ez megtörténhetne, a szépen elrendezett szirmokra öntsd rá a zselé másik felét. Legyél óvatos, nehogy összekeveredjenek a szirmok!

... a krémes cseresznyeréteget:

½ teáskanál zselatinport keverj össze 2 teáskanál kristálycukorral, majd alaposan elegyítsd 30 ml cseresznye lével (befőttből, konzervből, gyümölcsléből). Alacsony hőfokon forrald össze az alapanyagokat, egészen addig, amíg besűrűsödik. Miután a zselé kihűlt, adj hozzá 70 ml habtejszínt, és verd kemény habbá. Végül 5 db apróra vágott cseresznyét forgass bele a krémbe, és öntsd a masszát az áttetsző zselés réteg fölé. Ezután legalább 3 órára tedd a hűtőbe.

Tálalás

Egy kisméretű, hófehér tányérra óvatosan fordítsd ki a zselés desszertet, így felülre kerül az áttetsző réteg, benne a csodaszép cseresznyevirággal. Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen nem csak cseresznyevirágot és nem kizárólag cseresznyés ízesítést használhatsz ehhez a desszerthez. Bármilyen ehető virág megfelel a célra, sőt ha nagyon sietsz, a krémes réteget el is hagyhatod, és a tömény zselével is elvarázsolhatod a vendégeinket. További inspirációkért nézz szét a galériánkban!

Galéria / Nézd meg a leglátványosabb Sakura Jelly megoldásokat!
Nézd meg a leglátványosabb Sakura Jelly megoldásokat! Megnézem
a galériát!