Egészséges nassolnivalók, házilag, pofon egyszerűen!

Írta: ,

Hihetetlen, hogy már csak bő két hónap választ el bennünket a nyártól! Ez sokak számára keserédes hír, hiszen egyfelől jön a jó idő, kicsit lazul a tempó, és fejben már a nyaralást tervezik, ugyanakkor beköszönt a bikiniszezon is, és előbukkannak a télen felszaladt plusz kilók. Ha te is közéjük tartozol, nem kell túlaggódni a dolgokat, több mint nyolc heted van felkészülni! Ha most elkezdesz odafigyelni az étkezésre és a rendszeres testmozgásra, könnyedén megszabadulhatsz a felesleges súlytól. Persze tudjuk, hogy ebben a legnehezebb lemondani a finom falatokról és a nassolnivalókról. Van egy jó hírünk, nem is kell!

Összegyűjtöttünk 5 olyan egészséges desszertet, melyeket pofon egyszerű elkészíteni, és alig két-három hozzávaló szükséges hozzájuk. A legjobb bennük pedig az, hogy hosszabb távra is beraktározhatunk belőlük, így akár az egész havi nasi adagunkat letudhatjuk egészségesen.

Házi karamella bonbon Kép forrása: 5PH/Depositphotos

1/5 Házi karamella bonbon

Hozzávalók:

  • 250 g mogyoróvaj,
  • 325 ml sűrített kókusztej (konzerves),
  • tengeri só a díszítéshez (elhagyható).

Elkészítés:

A mogyoróvajat és a sűrített kókusztejet egy tálba jó alaposan elkeverjük. Ha nehezen áll össze, egy kis időre betehetjük mikrohullámú sütőbe lazítani az állagán, de ha szobahőmérsékletű alapanyagokat használunk, erre általában nincs szükség. Ha alaposan elkevertük, tegyük egy sütőpapírral bélelt edénybe, majd irány a fagyasztó legalább 4 órára, de akár egy egész estére! Kivétel után kockázzuk, és sóval szórhatjuk a tetejét, de ez a lépés kihagyható. A megmaradt adagot mindig hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!

Puffasztott rizses házi csokoládé Kép forrása: Si-27star/Depositphotos

2/5 Puffasztott rizses házi csokoládé

Hozzávalók:

  • 100g étcsokoládé,
  • 15g puffasztott rizs vagy gabona.

Elkészítés:

A csokoládét apróra vágjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd beleforgatjuk a puffasztott rizst. Egy szilikon kiöntő formába töltjük, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul.

Ha elkészült, tetszőleges méretre tördeljük, és ha éppen nem fogyasztjuk, akkor hűvös helyen tároljuk! Étcsokoládé helyett használható vegán csokoládé is, azzal kevésbé lesz kesernyés az ízvilág!

Mandulavajas házi csokoládé Kép forrása: richbitchcooking.com

3/5 Mandulavajas házi csokoládé

Hozzávalók:

  • ½ csésze étcsokoládé,
  • ¼ csésze mandulavaj (selymes).

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd alaposan elkeverjük a mandulavajjal. Ezt követően egy szilikon kiöntő formába töltjük, és szilárdulásig hűtőben tároljuk. Ha megkeményedett, kockákra vágjuk, és fogyaszthatjuk is! A megmaradt adagot hűvös helyen tároljuk tovább! Étcsokoládé helyett használható vegán csokoládé is, azzal kevésbé lesz kesernyés az ízvilág!

Kókuszos csokoládé bonbon Kép forrása: richbitchcooking.com

4/5 Kókuszos csokoládé bonbon

Hozzávalók:

  • 80g étcsokoládé,
  • 40g kókuszvaj (figyelem, a kókuszvaj nem egyenlő a kókuszzsírral vagy olajjal!).

Elkészítés:

A csokoládét mikrohullámsütőben vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Egy külön tálban ugyan így csinálunk a kókuszvajjal is.

Fogunk pár szilikon muffin formát, és az aljába teszünk egy kis adag csokoládét, majd jöhet egy kókuszvaj réteg, és végül még egy kis olvasztott csokoládé. Ezután irány a hűtő, amíg teljesen meg nem dermednek a bonbonjaink. Ha elkészültek, kivesszük a formákból, és fogyaszthatjuk is! Étcsokoládé helyett használható vegán csokoládé is, azzal kevésbé lesz kesernyés az ízvilág!

Proteines csokoládé mousse Kép forrása: Mizina/Depositphotos

5/5 Proteines csokoládé mousse

Hozzávalók:

  • 150g étcsokoládé,
  • 1 konzerv fehér bab.

Elkészítés:

Először is leszűrjük a babot, de a levét nem öntjük ki, hanem egy keverő tálba tesszük és kézi mixer segítségével kemény habbá verjük! A csokoládét megolvasztjuk (mikrohullámsütőben vagy vízgőz felett) és a babbal együtt egy mixerbe tesszük. A csokoládés, babos masszát elkeverjük a babléből készült habbal, majd poharakba töltjük, és irány a hűtő!  Mikor kellően megdermedt csokoládét reszelünk a tetejére, és úgy tálaljuk. Étcsokoládé helyett használható vegán csokoládé is, azzal kevésbé lesz kesernyés az ízvilág!