Egészséges nassolnivalók, házilag, pofon egyszerűen!

Írta: ,

Hihetetlen, hogy már csak bő két hónap választ el bennünket a nyártól! Ez sokak számára keserédes hír, hiszen egyfelől jön a jó idő, kicsit lazul a tempó, és fejben már a nyaralást tervezik, ugyanakkor beköszönt a bikiniszezon is, és előbukkannak a télen felszaladt plusz kilók. Ha te is közéjük tartozol, nem kell túlaggódni a dolgokat, több mint nyolc heted van felkészülni! Ha most elkezdesz odafigyelni az étkezésre és a rendszeres testmozgásra, könnyedén megszabadulhatsz a felesleges súlytól. Persze tudjuk, hogy ebben a legnehezebb lemondani a finom falatokról és a nassolnivalókról. Van egy jó hírünk, nem is kell!

Összegyűjtöttünk 5 olyan egészséges desszertet, melyeket pofon egyszerű elkészíteni, és alig két-három hozzávaló szükséges hozzájuk. A legjobb bennük pedig az, hogy hosszabb távra is beraktározhatunk belőlük, így akár az egész havi nasi adagunkat letudhatjuk egészségesen.

Házi karamella bonbon Kép forrása: 5PH/Depositphotos

Hozzávalók:

  • 250 g mogyoróvaj,
  • 325 ml sűrített kókusztej (konzerves),
  • tengeri só a díszítéshez (elhagyható).

Elkészítés:

A mogyoróvajat és a sűrített kókusztejet egy tálba jó alaposan elkeverjük. Ha nehezen áll össze, egy kis időre betehetjük mikrohullámú sütőbe lazítani az állagán, de ha szobahőmérsékletű alapanyagokat használunk, erre általában nincs szükség. Ha alaposan elkevertük, tegyük egy sütőpapírral bélelt edénybe, majd irány a fagyasztó legalább 4 órára, de akár egy egész estére! Kivétel után kockázzuk, és sóval szórhatjuk a tetejét, de ez a lépés kihagyható. A megmaradt adagot mindig hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!

Puffasztott rizses házi csokoládé Kép forrása: Si-27star/Depositphotos

Hozzávalók:

  • 100g étcsokoládé,
  • 15g puffasztott rizs vagy gabona.

Elkészítés:

A csokoládét apróra vágjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd beleforgatjuk a puffasztott rizst. Egy szilikon kiöntő formába töltjük, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul.

Ha elkészült, tetszőleges méretre tördeljük, és ha éppen nem fogyasztjuk, akkor hűvös helyen tároljuk! Étcsokoládé helyett használható vegán csokoládé is, azzal kevésbé lesz kesernyés az ízvilág!