Edzem, ezért megérdemlem az édességet! 4 szuper recept protein porból

Írta: ,

Te is azok közé tartozol, akik az edzés mellett lemondanak az édességről? Sokan a reggelit is kihagyják, mert nem szeretnek a korai edzés előtt enni, pedig az éjszakai pihenés után a tápanyagraktáraink kimerülnek, amit javasolt minél előbb pótolni, és nem üres gyomorral kezdeni a napot! Ennek a tanácsnak a szellemében tehát most összegyűjtöttünk néhány könnyen elkészíthető protein édesség receptet, amit edzés előtt és után is bátran fogyaszthatsz.

Könnyed reggeli Kép forrása: luluthebaker.com

1/4 Könnyed reggeli

Legtöbbször időhiány miatt mondunk le a korai napindítóról, ezért javasoljuk akár este előkészíteni, így reggel nincs más dolgod, mint kivenni a hűtőből és elfogyasztani. Ehhez a recepthez két fő összetevőre lesz szükséged: a kedvenc fehérjeporodra és almára, ami kitűnő rostforrás, így segíti az emésztést.

Miután az almát pépesítetted, adj hozzá egy adag fehérjeport. Ha nem elég sűrű, akkor keverj hozzá egy evőkanál kókuszlisztet, majd szórd meg egy kevés fahéjjal.

Tálalásnál feldobhatod bogyós gyümölcsökkel, hogy még ízletesebb legyen!

Túrós protein muffin Kép forrása: popsugar.com

2/4 Túrós protein muffin

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb protein édesség, és csupán 3 összetevőre lesz szükséged az elkészítéséhez:

  • 1 tojás,
  • 250 g zsírszegény túró,
  • 2 ek. túrós-citromos ízű protein.

Egy tálban keverd össze a hozzávalókat, majd a masszát öntsd bele muffin formákba. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg annyira, hogy megbarnuljon a teteje.

Ínyenc tejberizs fehérjével Kép forrása: photosandfood.ca

3/4 Ínyenc tejberizs fehérjével

Ha jól választod meg a tejberizs összetevőit, akkor bátran fogyaszthatod ezt is édesség gyanánt.

Hozzávalók:

  • Basmati rizs,
  • zsírszegény tej vagy kókusztej,
  • krémsajt,
  • fehérjepor,
  • gyümölcs.

Az elkészítésében sincs semmi turpisság, csak annyi változtatás, hogy a tejből és a proteinből készíts shake-et, és ebben főzd puhára a rizst. Ha kihűlt, akkor keverd bele a krémsajtot, és a tetejét szórd meg kedved szerint fahéjjal vagy friss gyümölcsökkel.

Almás palacsinta

4/4 Almás palacsinta

Ha egy kicsit több időd van vagy vendégeket vársz, de hű szeretnél maradni a táplálkozási szokásaidhoz, akkor ezzel lepd meg őket.

Hozzávalók: 40 g kókusz- vagy zabpehelyliszt, 30 g protein palacsintapor, kb. 200 g alma, 1 tojás, 1 tk. konjac liszt, édesítő ízlés szerint, kókusztej.

Hámozd meg az almát és turmixold össze a többi hozzávalóval együtt. A kókusztejet fokozatosan adagold – ha túl vizes lett a tészta az almától, akkor elegendő egy kevés is. Várj pár percet míg besűrűsödik, a kókuszliszt és a konjac liszttől csalóka a folyamat. Akkor jó a tészta, ha krémes, kenhető masszát kapsz. A palacsintasütéssel ellentétben most felejtsd el az olajos serpenyőt, tedd a tésztát szilikon muffin formákba, és előmelegített sütőben süsd 200 fokon körülbelül 10-15 percig. Tálalhatod gyümölccsel, cukormentes dzsemmel vagy olvasztott étcsokoládéval.