Édes ébredés: 5 nyári palacsinta ötlet reggelire

Írta: ,

Egy csipet madárcsicsergés, nagy adag napsütés és egy kis nyári szellő: meg is van minden hozzávaló a tökéletes ébredéshez. Ezt már csak egy isteni reggelivel lehetne tetézni, és bár valószínűleg édesanyáink és nagymamáink süteményeinél te sem tudsz finomabbat elképzelni, mi mégis mutatunk 5 elképesztő palacsinta-receptet, amit nem csak te, de a gyerekek is imádni fognak!

Epres amerikai palacsinta Kép forrása: DamnDelicious.net

Hozzávalók a tésztához: 1.5 dl tej, 20 dkg finomliszt, 2 db tojás, 1 db tojásfehérje, 1 ek juharszirup (vagy nádcukorszirup), 1 ek porcukor, 40 g olvasztott vaj, 1 csomag sütőpor

Hozzávalók az öntethez: 5 dkg kristálycukor, 40 dkg eper, fél citrom leve

Elkészítés: Az epret szeleteld fel, közben a cukrot forrald fel 0,5 dl vízzel. Ezután a gyümölcsöt, a szirupot és a citromlevet turmixold össze, de ha szívesen megbolondítanád még egy kis extrával, a végén tehetsz bele néhány nagyobb darab epret is.

A tésztához keverd össze a cukrot, olvasztott vajat, tejet, szirupot, lisztet, sütőport és a két tojást, hogy egy sűrűbb masszát kapj, majd tedd az egészet két órára a hűtőbe. A tojásfehérjét sütés előtt verd puha habbá, majd forgasd bele a palacsintatésztába. Ezután a forró serpenyőbe körülbelül 4 evőkanálnyi tésztánként süsd  a korongokat világosbarnára. A díszítés már rád van bízva!

Hozzávalók a tésztához: 5 dl szénsavas ásványvíz, 7 dl tej, 50 dkg liszt, 4 ek kristálycukor, 4 tojás, 6 ek étolaj, 1 csipet só

Ízesítés: kedv szerint gyümölcsök (leginkább banán, málna, ribizli, eper), habtejszín, csokoládé, mogyorókrém, mascarpone, cukor

Elkészítés: A megszokott módszerrel és hozzávalókkal készítsd el a palacsinta tésztákat. Miután kihűlt kezdődhet is az ízesítés.

Nyugodtan használhatsz lekvárt, feldarabolt gyümölcsöket, felvert habtejszínt a különböző rétegeknél, de akár összekeverhetsz egy kis mascarponét porcukorral, vaníliás cukorral és mogyorókrémmel; itt már tényleg csak az szab határt, hogy mennyire vagy édesszájú. A tetejét mindenképpen rakd tele málnával (persze mással is helyettesítheted), így nem csak az íz, de a látvány is ellenállhatatlan lesz.