Duna-hullám, a meggyes-krémes finomság

S. Geri Valéria
Írta: ,
Duna-hullám, a meggyes-krémes finomság

Egy finom meggyes süti, isteni vaníliakrémmel és csokibevonattal.

Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás 20 dkg vajas margarin 1 evőkanál barna cukor 35 dkg liszt 1 sütőpor 1 citrom leve 1 evőkanál holland kakaópor kb. 1,5 dl tej 50 dkg meggy

A krémhez:

2 csomag vaníliás puding 6 dl tej 7 szem édesítő tabletta 5 dkg vajas margarin

A tetejére:

20 dkg étcsoki 1 evőkanál olaj 1 kávéskanál rumaroma

Elkészítés:

A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.

A tésztához a margarint kihabosítjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

A tészta felét kivesszük, beletesszük a kakaót és a tejet. Alaposan elkeverjük. A tészta másik felébe citromhéjat reszelünk.

Egy 30x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A világos tésztát a sütőpapírozott tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaós részt. Belenyomkodjuk a meggyet.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg a tészta. Tűpróbával ellenőrizzük. A vanília pudingokat megfőzzük, édesítőszerrel ízesítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajas margarint.

Ezt a krémet a kihűlt tészta tetején egyenletesen elsimítjuk. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, hozzákeverjük a rumaromát.

A csokit rákenjük a vaníliás krémre. Egy villával hullámokat rajzolunk a csokiba. Hűtőbe tesszük a sütit, hogy a csoki megdermedjen.

Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.