Csöröge

Írta: ,

Villámgyorsan elkészítheted ezt a mennyei csörögét. Összegyúrod, megformázod, és már sütheted is. Félóra sem telik el, és már csemegézhet is a család. Egy jó lekvár azért legyen hozzá. Úgy az igazi.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 csipet só
  • 2 nagy tojás sárgája
  • 1 kis doboz tejföl
  • kb.2 dl tej
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas cukor a szóráshoz
  • lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a barna cukrot, a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, és a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jó kis rugalmas tésztát kapjunk. Ha a puha tészta elválik a kezünktől, tegyük lisztezett deszkára a tésztát.

A tésztát kb.3 mm vastagságúra nyújtjuk, és derelyemetszővel 8x3 cm-es téglalapokra vágjuk. A tésztadarabok közepén bemetszéseket ejtünk, amin átbújtatjuk a tészta mindkét végét.

Forró olajban a derelye mindkét oldalát megsütjük. Még melegen megszórjuk fahéjas cukorral. Lekvárral kínáljuk.