Csokis sütemény baracklekvárral

Írta: ,

A lekvár sokoldalúan felhasználható édesítőszer. Kenyérre kenve is nagyon finom, hát még süteménybe töltve. Ha szereted, kóstold meg ezt a süteményt is!

Hozzávalók:

  • 18 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 egész tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 db vaníliarúd
  • baracklekvár

Elkészítés:

Keverd össze a cukrot, a vajat, a vizet és a kakaót. Forrald fel az egészet egy főzőedényben, jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Habverővel add hozzá egyenként, folyamatos kevergetés közben a tojást, a lisztet, a sütőport és a vaníliarúdból kikapart magokat. 

Kend ki vajjal a tepsit, és szórd meg liszttel. 30 percig süsd a tésztát 200 fokon, majd 5 percig 150 fokon. Miután megsült a tészta, könnyen ki fogod tudni venni a tepsiből. Vágd el vízszintesen, és kend meg baracklekvárral. A tetejét még megszórhatod porcukorral.