Csokis húsvéti kosárka

Írta: ,

Roppant mutatós finomságai lehetnek az ünnepi asztalnak. A csokis húsvéti kosárka 1-2 nappal ünnep előtt is elkészíthető. Kedvence lehet kicsinek-nagynak egyaránt.

Hozzávalók:

20 dkg liszt

10 dkg vajas margarin

7 dkg barna cukor

1 tojás

15 dkg csokikrém

színes cukordrazsé

Elkészítés:

A tésztához a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a barna cukorral és a tojással. Gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk, polpackba csomagoljuk, és egy órácskára hűtőbe tesszük pihenni.

Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kibéleljük kosárformákat. Mivel bevonatosak a formák, így nem kell vajjal kikenni. A tésztát villával megszurkáljuk.

A kosárkákat előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.

A kész kosárkákat csokikrémmel megtöltjük, majd színes cukordrazséval díszítjük.