4 tradicionális cseresznyés desszert egészségesen

Serestyén Sára
Írta: ,
4 tradicionális cseresznyés desszert egészségesen

Lassan érik a cseresznye, ami édeskés íze miatt nagyon jó desszert alapanyag, ha valami kevésbé cukormentes finomságra vágysz. Ha az egészséges életmód híve vagy, akkor sem kell mellőznöd a gyerekkort idéző nyári, tradicionális desszerteket. Négy olyan receptet mutatunk, ami nem csak finom, de állati eredetű hozzávalóktól is mentes, ráadásul könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tönkölyliszt,
  • 10 dkg nádcukor vagy xilit,
  • ½ zacskó vaníliás cukor,
  • 1 zacskó sütőpor,
  • ½ citrom leve,
  • egy csipet só,
  • 2 dl víz,
  • 1 dl növényi ital (mandula, rizs),
  • ½ dl napraforgóolaj,
  • magozott cseresznye.

Elkészítés:

Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, majd a száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, és lassan adagold hozzá a vizet, a növényi italt és végül az olajat is. Öntsd bele a tepsibe a tésztát, majd – a történet legvidámabb részeként – csak úgy hanyagul potyogtasd rá a meggyeket a masszára. 180 fokos sütőben fél óra alatt megsül. Kihűlés után kockákra vágva szervírozd.

Hozzávalók:

  • ½ kg cseresznye,
  • 20 dkg darált dió,
  • ízlés szerint nádcukor vagy xilit,
  • 1 citrom leve,
  • 3-4 ek tönkölyliszt,
  • növényi ital vagy víz a tetejére.

Elkészítés:

A kimagozott cseresznyét a cukorral, a citromlével és a citrom héjával hagyd állni. Ha levet eresztett, add hozzá a diót és keverj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz.

Töltsd réteslapba, majd a tetejét kend be vízzel vagy a növényi itallal, hogy szép aranysárga legyen, végül szurkáld meg villával. 150 fokon süsd.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra