5 mennyei, egyszerű, bögrés süti lusta lányoknak

Stumpf Bea, Frissítve:

Ezekben a receptekben az a szuper, hogy mivel mindent bögrével kell kimérni, nem lesz nagy felfordulás a konyhában, így sem a előkészület, sem az elpakolás nem fog gondot okozni. Íme a mi tavaszi kedvenceink!
1/5 Ribizlis-mákos
1/5 Ribizlis-mákos
Ebben a receptben a ribizlié a főszerep, de ha épp nem kapsz a piacon, választhatsz helyette áfonyát, málnát vagy szedret is!
Hozzávalók:
- 1 db tojás,
- 1 bögre xilit vagy fruktóz,
- 1 bögre tejföl,
- 1 bögre darált mák,
- fél tasak sütőpor,
- 1 bögre liszt,
- 1 db citrom,
- 200 g ribizli.
Egy nagy tálban keverd össze a tojást és a cukrot, majd add hozzá a tejfölt. Ezután jöhet a darált mák, a sütőporos liszt és a reszelt citromhéj. Ha összeállt a massza, óvatosan add hozzá a megmosott gyümölcsöt, és mehet is az egész egy sütőpapírral bélelt tortaformába. 180 fokon 35-40 perc alatt elkészül, de a sütési idő vége felé nem árt tűpróbával ellenőrizni.
2/5 Epres-krémes
2/5 Epres-krémes
Végre van friss eper a piacon! :)
Hozzávalók:
- 1 tojás,
- 2 evőkanál joghurt,
- 1 evőkanál kókuszolaj,
- 4 evőkanál porcukor,
- 5 evőkanál liszt,
- egy kiskanál sütőpor,
- vaníliaaroma,
- friss eper.
A bögrét egy kis kókuszolajjal kend ki, majd a tészta összeállításáig tedd félre.
Egy tálban keverd össze a tojást, a joghurtot, a kókuszolajat, a sütőporos lisztet és a vaníliaaromát addig, amíg egy szép sima masszát nem kapsz. Ezután tölts meg vele háromnegyedéig egy bögrét, majd tedd be 3-4 percre a mikróba. Végül jöhet a tetejére egy kis joghurt vagy tejszínhab, és sok-sok eper!