Bello-szelet – a kávés csodasüti

Írta: ,

Szuperfinom kávés, diós, vaníliás sütemény. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

A tésztához:

2 evőkanál liszt 250 g Mrs. Baker diókeverék 1 kávés kanál őrölt kávé 2 db XL-es tojás 5 evőkanál étolaj 1 teáskanál sütőpor csipet só

A krémekhez:

2 csomag főzős vanília puding 6 dl tej 7 szem édesítő tabletta 1 evőkanál liszt 10 dkg vaj 200 ml habtejszín 1 csomag habfixáló

A töltelékhez:

200 g babapiskóta 18 g (1 kis tasak) 2 in 1 instant kávé

A tetejére:

10 g reszelt fehér csoki

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a diókeveréket, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, a sütőport, és az étolajat. Egyneművé dolgozzuk össze.

Kanállal belekeverjük a lisztet és a kávét.

Sütőpapírozott tepsiben 3 vékony lapot sütünk a masszából.

A krémhez a pudingporokat összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. 7 szem édesítőtablettával ízesítjük.

A kihűlt pudingot simára keverjük a vajjal.

Az instant kávét 2 dl forró vízben feloldjuk.

Ha kihűlt mind a három diós tésztalap, akkor hozzáláthatunk süteményünk összeállításához.

Egy tésztalapot a méretének megfelelő tálra teszünk. A lapot vékonyan megkenjük a vaníliás krémmel.

A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és a vaníliakrémes tésztára sorakoztatjuk.

Pici krémet kenünk a kávés piskótákra. Beborítjuk a második tésztalappal.

200 ml habtejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk, s a maradék vaníliás krémet is beledolgozzuk.

Ezzel a krémmel kenjük meg a második lapot. 2-3 kanálnyi krémet hagyjunk a süti tetejére. Újra babapiskótákat mártunk a maradék kávéba, és a krémbe helyezzük őket. 

A harmadik diós lappal fejezzük be a süti összeállítását. Megkenjük a maradék krémmel. 

A Bello-szelet tetejét reszelt fehércsokival szórjuk meg.