Az igazi szerencsesüti receptje

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Kínai eredetű szokás, hogy az összehajtogatott süteménybe vékony papírcsíkokra írt jókívánságokat rejtenek. Hamar megsül, mint a keksz, de gyorsan kell hajtogatni, mielőtt kihűl és megkeményedik az édes tészta.

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 6 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg langyos, olvasztott vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Először is hosszúkás papírcetlikre írj egy-egy jókívánságot. Ezt a műveletet sütés előtt végezd el, mert később nem lenne rá időd.

A tojásfehérjékből verj félkemény habot. Keverd hozzá a porcukrot és a langyos, olvasztott vajat. Ezután add hozzá fokozatosan a lisztet, és keverj egy sima, lágy masszát. 

Sütőlemezre teríts sütőpapírt. Evőkanál segítségével rakj tésztahalmokat a papírra, és formázd korong alakúra a kanállal. Előmelegített, 180ºC-os sütőben kb. 7 percig süsd. 

Miután kivetted a megsült tésztákat a sütőből, hamar hajtogass belőlük szerencsesütiket, amíg melegen alakíthatóak. Tortalapáttal óvatosan szedd fel, tedd a közepükbe a jókívánságokat tartalmazó cetliket, majd hajtogasd őket félbe, hogy félkör alakúak legyenek, majd még egyszer félbe.

Ha két részletben, 2 x 7 perc alatt sütöd meg őket, akkor biztosan nem fognak gyorsan kihűlni és eltörni. Miután elkészültek és kihűltek, kekszdobozban tartsd őket.