Az igazi sajttorta – sok gyümölccsel a tetején

S. Geri Valéria
Írta: ,

A sajttorta minden évszakban népszerű desszert. Most friss gyümölcsökkel készítettem.

Hozzávalók:

10 dkg vajas keksz 2 evőkanál vaj 25 dkg mascarpone 25 dkg sovány túró 1 kisebb citrom leve és reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor 1 kiskanál cukor 5 dkg liszt 5 evőkanál meggylekvár friss gyümölcs a tetejére

Elkészítés:

A kekszet morzsásra törjük, vajjal összekeverjük. Egy kb.26 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát.

Összekeverjük a mascarponét, a túrót, a citrom levét és a lereszelt héját, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Kézi habverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a krémet egyenletesen a kekszalapra kenjük.

A meggylekvárt szépen a tetejére kenjük.

A tésztát 170 fokon 45 percig sütjük.

2-3 órát hideg helyen pihentetjük ezt a finom sajttortát.

Idénygyümölcsökkel gazdagon díszítjük, szeletelve kínáljuk.