Az amerikai csokis keksz álomreceptje

Írta: ,

Már nagyban készülsz a karácsonyi sütős-főzős időszakra? Vagy csak szeretnéd meglepni a családodat és a barátaidat valami finomsággal? Jó hírünk van, hiszen a csokis cookie elkészítésével garantált lehet a sikered bárhol és bármikor! Íme a „titkos” recept!

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál kakaópor (szerintünk a klasszikus, keserűbb kakaóporral a legfinomabb)
  • 1 tábla feldarabolt csoki (ízlés szerint lehet variálni – étcsokoládé, tejcsokoládé)
  • mogyoró (mennyisége szintén ízlés kérdése)
  • 15 dkg barna cukor (fehérrel is jó, de a barnával finomabb)
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 tojás

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaóport, a feldarabolt csokit, és a mogyorót. A vajat olvaszd meg mikróban, majd keverd össze barna cukorral és habosra vert tojással. Ebbe a masszába keverd bele a lisztes, száraz összetevőket.

Jól dolgozd össze az alapanyagokat, majd formálj belőle apróbb golyókat. Ha nincs időd a formázgatással pepecselni, evőkanállal tegyél kis adagokat a tepsire, melyet előzetesen érdemes kivajazni, vagy sütőpapírral lefedni. A golyók ne legyenek túlságosan közel egymáshoz, mert sütés közben ezek szépen szét fognak terülni!

12-13 percig süsd 200-220 fokon, majd hagyd hűlni! Ezután pedig nem marad más hátra, mint bezsebelni az elismeréseket! :)