Az 5 legfinomabb éttermi desszert, amiért megéri vétkezni (X)

Schuster Borka
Írta: ,
Az 5 legfinomabb éttermi desszert, amiért megéri vétkezni (X)

Igenis van olyan, hogy az ember feldobja a kanapéra a lábát, bekapcsolja a kedvenc sorozatát, és házhoz rendeli a süteményt. Mert megérdemli. De hogy valóban olyat is kapj, amilyet megérdemelsz, és ne száraz, vagy keserű csalódás legyen a dolog vége, összeszedtük neked a saját kedvenceinket, amikben nem szoktunk csalódni.

Nutellás-mogyorós brownie Kép forrása: mcowkin/depositphotos.com

A világ legcsokisabb csokis sütije az egyik személyes kedvencem, sokszor, sok helyen rendelem, és sokat csalódok is. Felháborító arányban fordul elő ugyanis, hogy egy étterem nem átall kakaós piskótát felszolgálni ezen a néven, aminek ugye köze nincs a kívül ropogós, belül ragacsos csokoládés süteményhez.

Az, hogy a tökéletes változatot éppen egy házhoz is kérhető formában találom meg, a legmerészebb álmaimon is túltett. A Theo Papa Konyhájának brownie-jai azonban éppen olyanok, amilyennek lenniük kell: kellemesen melegek, ragacsosan puhák, már-már émelyítően édesek.

De ennek a desszertnek éppen ez a lényege! És igen, akkor az egészet még nyakon is öntöd a csokoládés szósszal. Úgy kell azt! Így az igazi!

Epres sajttorta Kép forrása: EmiliaU/depositphotos.com

A sajttorta szintén az a fajta sütemény, amit nem nehéz elrontani. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy nehéz jól elkészíteni.

Ezt a változatot azonban én mindig magabiztosan rendelem: telt, krémes, kellemesen édeskés, és a tömény ízt a finom, frissítő, enyhén savanykás epres szósz ellensúlyozza, a sütemény ezzel jót tesz a szósznak, a szósz meg a süteménynek.

Igazán ínycsiklandó páros, ráadásul nagyon jól is néz ki, vagyis, ha kiveszed a dobozából, és egy kis porcelán tányérkán tálalod, akár még a vendégeid elé is odateheted egy elegánsabb vacsora végén. Odáig lesznek érte!

Én innen rendeltem

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján