Az 5 legegyszerűbb és legegészségesebb házi jégkrém

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A házi jégkrémeknek több előnyük is akad: először is pontosan tudod, miből, mennyi került belőlük, hiszen magad állítod össze őket. Másrészről pedig teljesen a saját ízlésedre szabhatod őket, legyen szó a küllemről, a kalóriaigényről, vagy éppen az ízvilágról. Lássuk hát a pofonegyszerű változatokat!

Nem létezik egyszerűbb és frissítőbb jégkrém az első ajánlásunknál. Ennek a jégkrémnek egyik nagy előnye, hogy gyakorlatilag nem igényel semmilyen előkészítést, és kalóriatartalma is a legalacsonyabb lehet, amennyiben betartasz néhány alapszabályt.

De miről is van szó? Természetesen a fagyasztott szörpökről, teákról, italokról.

Ha megvan a jégkrémformád, nincs is más dolgod, mint az általad kiválasztott italt beletölteni, és néhány órát várni a dermedésig. Vásárolhatsz eleve cukormentes gyümölcsleveket, de az is remek megoldás, ha vízzel hígítod az eredetit.

Persze bármilyen szörp, vagy frissen főzött (és kihűtött) tea megfelel a célra. Ha pedig még inkább frissítő eredményre vágysz, tegyél némi mentát az üdítőbe!

A következő jégkrémhez már kell egy kicsit pepecselned, de az egészen biztos, hogy a végeredmény kárpótolni fog. Ennél a lehetőségnél nem kell mást tenned, mint az általad kiválasztott gyümölcsöket összeturmixolnod.

Pépesítheted mindet egyszerre, de azt is megteheted, hogy különféle, színes gyümölcsöket turmixolsz, és rétegesen öntöd őket a formába.

Így, amikor megdermednek, mutatós, csíkos jégkrémeket kapsz majd, amiért a gyerekek is odalesznek, és örömmel eszik majd magukban is a gyümölcsöt.

Persze, ha nem túl lédús gyümölcsöket vásároltál, akkor szükséges lehet, hogy a turmixolás során egy kis vizet tegyél a gépbe, de egyébként semmi mást nem kell elővenned az elkészítés során.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!