Az 5 kedvenc francia aprósüteményünk receptekkel

Írta: ,

A franciák aprósüteményként szerencsére nem csak a macarone-t ismerik, sőt, igazán ízletes teasütijeik vannak. Ajánlunk neked öt receptet, amelyet te is bármikor elkészíthetsz otthon.

Madeleine Kép forrása: africanbites.com

A híres francia, kagyló formájú sütemény XV. Lajos apósának konyháján született meg, majd a leghíresebb francia cukrászok tették igazán ismertté.

Az elkészítéséhez 2 szobahőmérsékletű tojást kell habosra keverned 10 dkg cukorral, majd ehhez hozzákeverned 10 dkg lisztet, 1 csipet sót és 1 citrom reszelt héját.

10 dkg olvasztott, de kihűlt vajat szintén keverj hozzá a tésztához, majd tedd hűtőbe 10 percre.

Ezután töltsd a süteményt madeleine formába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd enyhén aranybarnára.

Szintén nagyon finom, vajas aprósütemény a financier, amely elkészítéséhez 5 dkg lisztet, 5 dkg darált mandulát és 10 dkg porcukrot kell összeszitálnod egy tálba, miközben 16 dkg vajat egy fazékban egy kikapart vaníliarúd magjával felteszel olvadni a tűzre. Ha már szép aranybarna a vaj, félretesszük.

Ezután verj enyhén habosra 3 tojásfehérjét, majd add hozzá a száraz anyagokhoz, és egy evőkanál méz hozzáadásával keverd össze, majd a vaj hozzáadása után keverd egynemű, sima tésztává.

Tedd a tésztát 1-2 órára a hűtőbe, majd financier formában, 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára.