Almás palacsinta fahéjas almaszószban

Írta: ,

Az almák mindig finomak. Többes számban írtam, hisz ahány fajta alma, annyi íz. Ehhez az almás palacsintához jonagoldot használtam. 

A reszelt alma a palacsinta tésztába keverve csoda jó! Vastagabb, dundibb palacsintákat süss! Ha lehet, kisebb méretű serpenyőben süsd ki őket, így egy normál méretű lapos tányéron a fahéjas almaszószban tudod majd őket tálalni.

Hozzávalók:

  • 1 kg jonagold alma
  • 2 tojás
  • 2 dl+1,5 dl tej
  • ásványvíz szükség szerint
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fahéj
  • ½ főzős vanília puding
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az almát megmossuk, megtörölgetjük.

A tojásból, a lisztből, 2 dl tejből a szükséges ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Belereszelünk két közepes almát is. A reszelt citromhéj felét is beletesszük. A palacsinta tésztát félórát pihentetjük.

A többi almát kettévágjuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöt felkockázzuk. Annyi vízben, hogy ellepje, odatesszük főni az almát. Barnacukorral, fahéjjal és reszelt citromhéj másik felével ízesítjük. Ha az alma megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Másfél dl hideg tejet összekeverünk ½ főzős vanília pudingporral, és besűrítjük vele az almaszószt.

Egy kis serpenyőben a szokásosnál kisebb méretű palacsintákat sütünk.

Az almás palacsintákat frissen, a finom fahéjas almaszószban tálaljuk.