A puding próbája – 3 kalóriaszegény pudingos desszert

Írta: ,

Már biztosan te is ünnepi lázban égsz és a receptkönyveket bújod, hogy vajon milyen finomságokkal tudnád meglepni a szeretteidet karácsonykor – ha mégsem, akkor cikkünk elolvasása után garantáltan kedvet kapsz hozzá. A puding igazi téli finomság, és számos kalóriaszegény desszert készíthető belőle, melyek közül most megmutatjuk a 3 kedvencünket!

Hozzávalók: 10 dkg nyírfacukor (vagy eritrit), 2 db tojás, 1db tojássárgája, 1 db vaníliarúd, 2 dl tej, 1,6 dl tejszín.

Az általad kiválasztott cukrot öntsd bele egy kisebb lábasba, adj hozzá fél dl vizet, majd jöhet a karamellizálás. Miután a karamellt levetted a tűzről, gyorsan csorgasd 4 tűzálló tálkába úgy, hogy teljesen ellepje a forma alját, majd hagyd kihűlni. A tojásokat keverd ki krémesre a cukorral. A vaníliarúdból kapard ki a belsejét és a tejszínnel elkevert tejbe szórd bele. Ezután forrald fel és a tejszínes tejet keverd óvatosan a tojáskrémbe. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, a pudingot öntsd magas falú tálkákba, majd helyezd a tepsibe, amit önts fel egy kis vízzel és kb. 20-30 percig gőzöld a krémet. Nem baj, ha lágy marad, mert hűlés közben megszilárdul. Hagyd hűlni a kész karamellpudingot legalább 4 órán keresztül, majd óvatosan öntsd ki a formából.

Piros gyümölcsös trifle Kép forrása: dessertsforbreakfast.com

Hozzávalók: 1 tasak bourbon vaníliás puding, 80 g nyírfacukor, 400 ml tej, 200 ml hideg tejszín, 400 g vegyes piros gyümölcs, 100 g babapiskóta, 100 ml Amaretto likőr, 100 g étcsokoládé forgács.

Először is a pudingport a cukorral és 6 evőkanál tejjel keverd simára. A maradék tejet forrald fel, majd miután levetted a tűzről, add hozzá a csomómentesen elkevert pudingot.

Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forrald. Ezután a pudingot takard le folpackkal és hagyd kihűlni. A tejszínt konyhai robotgép segítségével kemény habbá kell verni, majd óvatosan a pudinghoz forgatni. A babapiskótákat morzsold szét olyan méretűre, ami neked szimpatikus, és ízlés szerint locsold meg némi likőrrel. Ettől nem lesz olyan száraz a tészta. A gyümölcsöket keverd össze a cukorral és jöhet a porciózás. A pohár aljára szórj babapiskóta morzsát, utána jöhet a krém, majd a gyümölcs és a csoki. Addig folytathatod a rétegezést, ameddig csak szeretnéd, arra figyelj csupán, hogy az utolsó réteg csoki és gyümölcs legyen.