A csokis csoda – Pofonegyszerű csokiszuflé recept, amit neked is ismerned kell

Írta: ,

Nem vagy kifejezetten a konyha ördöge, de azért szívesen bezsebelnél pár elismerő tekinteteket a családodtól, a kedvesedtől, vagy a barátaidtól? Akkor ez a recept igazán jól fog jönni neked! A csokoládé szuflé ugyanis épp arról nevezetes, hogy végtelenül egyszerűen, rövid idő alatt elkészíthető, azonban mindemellett nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 250 g étcsoki (igazából bármilyen típusú, márkájú lehet)
  • 250 g margarin
  • 125 g liszt
  • 125 g kristálycukor
  • 4 egész tojás (egész= fehérje és sárgája)
  • 5 tojássárgája
  • muffin sütőforma 

Elkészítés:

Az étcsokit törd össze, és dobáld bele egy nagy tálba, amihez add hozzá a margarint. Melegítsd fel őket együtt (a legegyszerűbb, ha beteszed a tálat a mikróba körülbelül 3 percre)! Keverd össze a csokis masszát, és hagyd egy picit hűlni!

Egy másik tálban közben habverővel keverd össze a lisztet, a cukrot, és a tojást! A végeredmény egy folyékony tészta lesz. Miután jól elkeverted, öntsd hozzá a csokis masszás tál tartalmát, és ezt is keverd össze alaposan!

Ezután nem maradt más dolgod, mint hogy a kész tésztát öntsd bele a muffin formákba! Ez az adag körülbelül 12 csokiszuflé elkészítéséhez elegendő. Tedd be az előmelegített sütőbe a szuflékat, és körülbelül 240-270°C-n, 12-13 perc alatt süsd meg őket!

A dolog próbája egyébként az szokott lenni, hogy időben kell kivenni a művünket a sütőből, mert ha kicsit tovább hagyjuk bent, akkor a belseje is teljesen megsül (így pedig szuflé helyett muffinná változik). 

Épp ezért érdemes már nagyjából 10 perc eltelte után elkezdeni meredt tekintettel figyelni a szuflét, és inkább többször megtapogatni, hogy a kérge megsült-e már, mert ha igen, akkor egyből ki kell venni, és egy kicsit hűlni hagyni, majd nagy kedvvel elfogyasztani.

Mellé vaníliafagyi, esetleg szeder, vagy málna javasolt! Jó étvágyat!