8 édes palacsinta töltelék

bien.hu
Írta: ,
8 édes palacsinta töltelék
Az egyik legősibb magyar desszert a hígpalacsinta, ma már számtalan féle képpen készítik. Lássunk néhány ínycsiklandó édes palacsinta tölteléket.
Csokoládé és banán töltelék

Elkészítjük házilag a csokoládé öntetet. Lassú tűzön egy serpenyőben elkeverünk 4 dkg kakaóport, 10 dkg cukrot és 200 ml tejet.
Felforraljuk, majd hozzákeverünk csomómentesen fél nagy kanál kukoricakeményítőt. Ha kihűlt, öntsünk bele pár csepp
rumot.
A palacsintákat kenjük meg csokoládé öntettel, dobjunk rá banánkarikákat, tekerjük fel és már fogyaszthatjuk is!

Epres tehén túrós töltelék

Keverjünk össze egy tálban 25 dkg tehéntúrót, 2 evőkanál rummal, 2 dl tejföllel,
fél citrom levével és egy tasak vaníliás cukorral. Édesítsük (ha szükséges) mézzel.


Kenjük a túrókrémet a palacsintára, majd szórjuk meg eper darabokkal és tekerjük fel. Díszítés képpen szórjuk meg eperrel, mentalevéllel és csokoládé forgáccsal.