7 új ötlet a palacsintád ízesítésére

Írta: ,

A palacsinta reggelire, uzsonnára és desszertnek is tökéletes. Megunhatatlan csemege ugyan, de érthető, ha a tölteléket illetően ki szeretnél lépni a lekvár, a kakaó, a túró és a mogyorókrém bűvköréből. Vigyázat, ötleteink függőséget okozhatnak!

Rumos mazsola

Az
előre bepácolt hús mélyebb ízélménnyel szolgál – hasonlóan
működik a dolog a mazsolánál. Egy csészényi mazsolát áztass
1/4 csésze rumba, s hagyd állni egy éjszakán vagy néhány órán
át.
Lecsöpögtetés után add a tésztához, majd a kész
palacsintákat föltekerés előtt szórd meg fahéjjal. A tetejére
egy kis tejszín és mazsola is jöhet.

Mascarpone és áfonya

A
fekete áfonya markáns aromája önmagában is kitűnő feltétté
teszi a gyümölcsöt, de a mascarpone selymessége egyenesen
ízorgiává varázsolja a palacsintát.
Az áfonyát nyersen, vagy
főzés után keményítővel elkeverve is fölhasználhatod, míg a
krémsajtba kerülhet egy kevés vaníliás cukor.