6 dolog, amit nem tudtál a frozen yogurtról

bien.hu
Írta: ,
6 dolog, amit nem tudtál a frozen yogurtról

A frozen yogurt valójában egy joghurt alapú fagylalt, ami az ízvariációk végtelen skáláját teszi lehetővé. A legnépszerűbb a natúr vagy a gyümölcsös változat, de a klasszikus ízek mellett – vanília, csokoládé, málna, citrom – számtalan különleges ízben is elérhető, mint például az uborka, almás pite, sárkánygyümölcs. A joghurt alapot pedig gazdagíthatjuk akár friss gyümölccsel, akár különböző öntetekkel, magvakkal, müzlikkel, drazsékkal, egyéb feltétekkel, még inkább fokozva az élményt.

Alacsonyabb zsírtartalom

Sokáig csak amerikai filmekből ismerhettük a frozen yogurtot, vagy ahogy az USA-ban nevezik, a FroYo-t.

Népszerűsége részben a fagylalthoz képest jelentősen alacsonyabb zsírtartalmának is köszönhető, bár érdemes tudni, hogy Amerikában leginkább a porból készült, kevésbé egészséges (és finom) változat elterjedt, míg Magyarországon valódi joghurt és tej felhasználásával, magyar cukrászok ötletei alapján állítják össze a yogo-k kínálatát.

Csak 90-125 kalória

Egy átlagos tejszínes fagylalt zsírtartalma 8-20% között van, ezzel szemben a frozen yogurt tejszínnel még csak nem is találkozik.

Így bár alapját joghurt és tej adja, ezek egyikének zsírtartalma sem haladja meg a 1,5%-ot, ezért kalóriában is szegényebb a klasszikus fagylaltnál.

Egy adag frozen yogurt körülbelül 90-125 kalóriát tartalmaz.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!