5 tűzforró, édes pohárdesszert hideg estékre

Írta: ,

Forróak, édesek, és éppen csak egy pohárkával van belőlük, így nem is jelentenek akkora bűnt, mint amennyire csábítóak. Az alábbi desszerteket vendégváróba is készítheted, de magadat is meglepheted velük.

Csokipuding extrákkal Kép forrása: moncheribridals.com

1/5 Csokipuding extrákkal

Nem mindig kell túlgondolni a dolgokat: a csokipuding önmagában is isteni, ha pedig egy kicsit felturbózod, a legelegánsabb vacsoraasztalon is megállja a helyét. Ezekbe a csinos poharakba előbb forró csokipudingot töltöttek, majd egy percre a hűtőbe tették őket, hogy a krém teteje kicsit megszilárduljon.

Ekkor olvasztott étcsokoládét locsoltak rájuk, majd egy újabb réteg puding, tejszínhab és egy szem gyümölcs következett. Ha a pudingba még egy kevés mandulát vagy darált diót is keversz, tényleg mennyei desszerttel kényeztetheted magadat és a vendégeidet is.

Ellentétek vonzása Kép forrása: moncheribridals.com

2/5 Ellentétek vonzása

Ha forró desszertről van szó, nem a fagylalt az első, ami eszedbe jut, de mi van akkor, ha forró karamellszósszal locsolod meg a gombócokat? Az édes, jeges édességet kanalazd a poharakba, majd locsold meg őket sós karamellszósszal.

Ehhez karamellizálj egy csésze cukrot, majd adj hozzá 90 gramm kockákra vágott vajat, végül pedig fél csésze, azaz nagyjából 120 ml sűrű tejszínt, és ha elkészült, az egészet hintsd meg egy csipet sóval, amit gyorsan bele is keversz a krémbe. A forró és hideg, az édes és sós ízek találkozása szokatlan, de tökéletes harmóniát teremt.