5 szuper könnyű gyümölcsös sütemény, a meleg hónapokra

Írta: ,

Tavasszal és nyáron a főszerep mindig a szuperkönnyű ételeké, és ez a sütemények terén sincs másképp. Ha nem terhelnéd le nagyon a szervezetedet, de mégis ennél valami finomat, érdemes elkészítened valamelyik desszertet az alábbi receptjeink közül. Akár egy hétvégi finomságként, akár ha vendégségbe vinnéd, biztosan megállják a helyüket!

Hozzávalók:

  • fél csésze lágy, de nem folyós vaj,
  • csésze cukor,
  • fél teáskanál vanília,
  • 1 nagy tojás, fél citrom leve és héja,
  • negyed teáskanál só,
  • negyed teáskanál sütőpor,
  • késhegynyi szódabikarbóna,
  • másfél csésze liszt,
  • ¾ csésze friss vagy fagyasztott málna.

Elkészítés: Egy tálban keverd habosra a cukrot és a vajat, egy másikban pedig keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A cukros keverékhez add hozzá a maradék hozzávalót a málnán kívül, majd keverd jól össze. Ha már egynemű a keverék, add hozzá a lisztes mixet is, és keverd az egészet simára. Ezután keverd hozzá a málnát is. Ha kész vagy a keverékkel, egy sütőpapírral bélelt tepsire egy kanál segítségével szagass a tésztából kisebb adagokat. Arra figyelj, hogy ne tedd ezeket egymáshoz túl közel, mert a tészta terülni fog. 180 fokosra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt süsd készre a kekszeket. Ha kihűlt, tálalhatod is!

Hozzávalók: 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya, negyed csésze+2 evőkanál víz, 2 teáskanál citromlé, 1 teáskanál kukoricakeményítő, 2 csésze liszt, ¾ csésze cukor, fél csésze vaj, 1 teáskanál citromhéj, fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, negyed teáskanál só, ¾ csésze vanília joghurt, 1 tojás, 1 teáskanál vanília kivonat, 180 g natúr krémsajt, még negyed csésze cukor, még 1 tojás, még 1 teáskanál citromlé, fél csésze szeletelt mandula.

Elkészítés: Az áfonyából a vízzel, 2 teáskanál citromlével és a kukoricakeményítővel főzz sűrű szószt, majd hagyd kihűlni.

Egy tálban keverd össze a ¾ csésze cukrot a liszttel, majd morzsold el ebben a vajat. Ebből a keverékből vegyél ki fél csészével, majd tedd félre. Add hozzá a citromhéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd keverd össze. A tojást, a joghurtot és a vaníliát keverd simára, majd add a lisztes keverékhez. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen oszlasd el a tésztát. A krémsajtot, a negyed csésze cukorral, a plusz tojással és citromlével keverd össze, majd öntsd a tészta közepébe, majd erre öntsd rá az áfonyás mixet is, majd szórd meg mandulával. 180 fokos sütőben nagyjából 30-40 perc alatt süsd készre a tortát.