5 mennyei spanyol édesség, amit otthon is elkészíthetsz

Írta: ,

Ha a spanyolokról nem csak a bikaviadal, a jóképű férfiak és elegáns dívák jutnak eszedbe, hanem a jó borok és a tapas-ok is, akkor biztosan örülni fogsz mostani összeállításunknak, mert a mediterrán ország gasztronómiájába kalauzolunk el, mégpedig a desszertek birodalmába.

 

Churros

Spanyolország egyik legjellegzetesebb édessége a churros, ami lényegében sült tésztarudacska cukorral borítva.

Elkészítése:

Tésztájához 2,5 dl vízből, 1,5 teáskanál kristálycukorból és 2 evőkanál étolajból készíts főzetet, ha pedig felforrt, húzd le a tűzről, és keverj hozzá 150 gramm búzalisztet, míg a tészta egy nagy labdává nem áll össze.

Ekkor töltsd habzsákba, és a csillagfejen keresztül nyomj belőle csíkokat a felforrósított olajba.

A kisült tésztát forgasd fahéjas cukorba, tálaláskor pedig kínálj csokipudingot mellé.

Magdalenas

A Magdalenas spanyol teasütemény, ami leginkább a briósra vagy a muffinra hasonlít, de mégis más.

Elkészítése:

Egy nagy tálban verj fel jó alaposan 20 dkg tojást, majd adj hozzá 20 dkg lisztet, 20 dkg cukrot, végül 5 evőkanál olvasztott vajat és 15 dkg sertészsírt.

Kis muffin sütőformákban süsd aranybarnára, majd forró kakaó vagy kávé mellé kínáld.

Ha szeretnéd, tetszés szerint díszítheted is a sütiket például magokkal, gyümölcsökkel, szórásokkal is.