4 tradicionális húsvéti desszert diétás alternatívája, szuper egészséges hozzávalókból

Írta: ,

A húsvét tagadhatatlanul a finom falatokról szól. A legnagyobb előnye ennek az ünnepnek a többivel szemben azonban az, hogy a hagyományos ételek többsége, melyet ekkor fogyasztanak, a legtöbb diétába beilleszthető. Többek között a sonka és a tojás is kiváló fehérjeforrást biztosít! A legrizikósabb pontot a sütemények jelentik, de nem kell aggódni, rengeteg egészséges verzióból választhatunk, melyek legalább olyan finomak, mint az eredeti receptúrák!

Hozzávalók:

  • 6 érett banán,
  • 2/3 csésze kókuszcukor (vagy más édesítőszer),
  • 1 teáskanál só,
  • 1 teáskanál vanília aroma,
  • 2 csésze zabliszt,
  • 1 teáskanál sütőpor.

Elkészítés:

170°C-ra előmelegítjük a sütőt. Minden hozzávalót egy mixerbe teszünk, és alaposan elkeverünk! A kész masszát egy kenyérsütő formába töltjük. Ízlés szerint szórhatunk bele aszalványokat, étcsokoládé darabokat vagy mogyorót. 20-25 percig sütjük, majd kihűlve önmagában, vagy valamilyen gyümölccsel, krémmel fogyasztjuk!

Hozzávalók:

  • ½ csésze mandulavaj,
  • 3 evőkanál juharszirup,
  • 2 evőkanál zsírtalanított mogyoróvaj (zabliszttel helyettesíthető, de ez esetben több juharszirup szükséges a kívánt állag eléréséhez),
  • 1 teáskanál maca por (opcionális),
  • ¾ csésze aprított étcsokoládé vagy nyers kakaópor.

Elkészítés:

A mandulavajat, a juharszirupot, a zsírtalanított mogyoróvajat és a maca port egy mixer segítségével összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk a kapott masszából, és hűtőbe tesszük őket állni.

Mikor kellően lehűltek, akár olvasztott csokoládéba, akár kakaóporba vagy mogyoróforgácsba hempergetjük őket, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe.