4 sütés nélküli, könnyű nyári desszert

Írta: ,

A nyári melegben nem esik jól a sütő mellett sokáig álldogálni, de azért az édességről sem szeretünk lemondani. Ilyenkor jó megoldás, ha egy sütés nélküli finomságot készítünk. Kedvet kaptál hozzá? Máris mutatunk néhány szuper ötletet!

Klasszikus panna cotta Kép forrása: brisketandbagels.com

Az olaszok tényleg tudják, mi a jó! Nem csak a tésztaételeik és a pizzájuk, hanem a desszertjeik is nagyon finomak. A panna cotta egy klasszikus, sütés nélküli finomság. Egyszerűen elkészíthető, próbáld ki!

Hozzávalók: fél liter tejszín, 100 ml tej, 100 g cukor, 2 lap zselatin, 1 vaníliarúd

Elkészítés:

A tejet melegítsük fel, mielőtt felforrna, zárjuk el alatta a gázt. Adjuk hozzá a zselatinlapokat és addig kevergessük, míg fel nem oldódik. Közben melegítsük fel a tejszínt is a cukorral és a vanília kikapart belsejével. Ha ez megvan, öntsük hozzá a tejhez.

Keverjük el, majd az egészet adagoljuk ki kisebb tálkákba. Ezután tegyük néhány órára hűtőbe. Ha megdermedt, vegyük ki és egy lapos tányérra borítsuk ki. Karamell- vagy csokiöntettel, esetleg erdei gyümölcsökkel tálaljuk.

Citromos tiramisu Kép forrása: theredheadbaker.com

Ha már olaszoknál tartottunk, akkor nem maradhat el egy másik klasszikus, a tiramisu sem. Ezúttal azonban egy kis változtatással készítjük el, méghozzá citromosan!

Meglátod, a nyári hűségben különösen ízleni fog.

Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor, 2 dl habtejszín, 1 nagy citrom leve

Elkészítés:

A citromot facsarjuk ki, majd a felét keverjük bele a mascarponéba, végül fogassuk hozzá a tejszínből vert kemény habot. A citromlé másik felét a cukorral együtt adjuk hozzá a vízhez és főzzünk belőle szirupot.

Készítsünk elő egy nagyobb tálat, az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, majd locsoljuk meg a citromos szirup felével és kanalazzuk rá a mascarponés keverék felét. Erre jöhet egy újabb réteg babapiskóta, rá a maradék szirup, végül pedig a mascarpone. Legalább 12 órára tegyük hűtőbe, míg a piskóta megpuhul és az ízek összeérnek.