4 sütés nélküli, könnyű nyári desszert

Írta: ,

A nyári melegben nem esik jól a sütő mellett sokáig álldogálni, de azért az édességről sem szeretünk lemondani. Ilyenkor jó megoldás, ha egy sütés nélküli finomságot készítünk. Kedvet kaptál hozzá? Máris mutatunk néhány szuper ötletet!

Klasszikus panna cotta Kép forrása: brisketandbagels.com

1/4 Klasszikus panna cotta

Az olaszok tényleg tudják, mi a jó! Nem csak a tésztaételeik és a pizzájuk, hanem a desszertjeik is nagyon finomak. A panna cotta egy klasszikus, sütés nélküli finomság. Egyszerűen elkészíthető, próbáld ki!

Hozzávalók: fél liter tejszín, 100 ml tej, 100 g cukor, 2 lap zselatin, 1 vaníliarúd

Elkészítés:

A tejet melegítsük fel, mielőtt felforrna, zárjuk el alatta a gázt. Adjuk hozzá a zselatinlapokat és addig kevergessük, míg fel nem oldódik. Közben melegítsük fel a tejszínt is a cukorral és a vanília kikapart belsejével. Ha ez megvan, öntsük hozzá a tejhez.

Keverjük el, majd az egészet adagoljuk ki kisebb tálkákba. Ezután tegyük néhány órára hűtőbe. Ha megdermedt, vegyük ki és egy lapos tányérra borítsuk ki. Karamell- vagy csokiöntettel, esetleg erdei gyümölcsökkel tálaljuk.

Citromos tiramisu Kép forrása: theredheadbaker.com

2/4 Citromos tiramisu

Ha már olaszoknál tartottunk, akkor nem maradhat el egy másik klasszikus, a tiramisu sem. Ezúttal azonban egy kis változtatással készítjük el, méghozzá citromosan!

Meglátod, a nyári hűségben különösen ízleni fog.

Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor, 2 dl habtejszín, 1 nagy citrom leve

Elkészítés:

A citromot facsarjuk ki, majd a felét keverjük bele a mascarponéba, végül fogassuk hozzá a tejszínből vert kemény habot. A citromlé másik felét a cukorral együtt adjuk hozzá a vízhez és főzzünk belőle szirupot.

Készítsünk elő egy nagyobb tálat, az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, majd locsoljuk meg a citromos szirup felével és kanalazzuk rá a mascarponés keverék felét. Erre jöhet egy újabb réteg babapiskóta, rá a maradék szirup, végül pedig a mascarpone. Legalább 12 órára tegyük hűtőbe, míg a piskóta megpuhul és az ízek összeérnek.

Ananász sorbet Kép forrása: spoonfulofflavor.com

3/4 Ananász sorbet

Ha egy hűsítő finomságra vágysz, akkor ezt az ananász sorbet-t pont neked találtál ki! Hasonló, mint a fagyi, de sokkal hamarabb elkészül.

Hozzávalók: 1 kisebb ananász, 2 evőkanál citromlé, 1 csésze cukor, mentalevelek (opcionális)

Elkészítés:

Az ananászt vágjuk fel, hámozzuk meg és a húsát kockázzuk fel. Tegyük bele egy turmixgépbe a citromlével együtt, majd pépesítsük. Adjuk hozzá a cukrot, valamint a mentaleveleket és még egy percig turmixoljuk. Az így kapott masszát kanalazzuk bele fagyálló edénybe, majd tegyük a fagyasztóba. Legalább egy órára hagyjuk benne, majd vegyük ki és fagyikanállal szedjünk ki belőle.

Hagyományos kókuszgolyó Kép forrása: healyeatsreal.com

4/4 Hagyományos kókuszgolyó

Végül itt egy igazán klasszikus finomság, amit már gyermekként megszerettünk. A kókuszgolyó nagyon hamar elkészül és elrontani sem lehet!

Hozzávalók: 125 g darált keksz, 60 g lekvár 45 g porcukor, 35 g vaj, 10 g kakaópor, 1 evőkanál rum, kókuszreszelék ízlés szerint

Elkészítés:

Készítsünk elő egy nagyobb edényt, majd öntsük bele a darált kekszet. Adjuk hozzá a kakaóport, a vajat, a cukrot, a lekvárt és a rumot. Keverjük el, majd gyúrjuk addig, míg össze nem áll. A masszából készítsünk golyókat (ha kedvünk tartja, a közepébe tehetünk egy-egy kimagozott meggyet is), majd forgassuk bele az előkészített kókuszreszelékbe. Tegyük rá egy tányérra, és fogyasztásig tartsuk hűtőben.