4 mennyei fagyi recept, amit te is könnyen elkészíthetsz

Írta: ,

Igaz, a kánikula még várat magára, a fagyiszezon azonban már beköszöntött! :) De nem feltétlenül kell cukrászdába menned, ha finom, hűsítő nassolnivalóra vágysz – könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó fagylalt recepteket hoztunk neked!

Krémes csokifagyi Kép forrása: thebitesizedbaker.com

1/4 Krémes csokifagyi

Hozzávalók:

  • 3 tojás,
  • 3 evőkanál kakaópor,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 3,5 dl habtejszín.

Verd fel a tojásokat, majd válaszd külön a sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverd el a cukor felével, majd add hozzá a kakaót is. Az étcsokoládé kb. kétharmad részét olvaszd fel gőz fölött, tedd félre hűlni, majd add hozzá a kakaós masszához. A tejszínt verd fel habverővel, majd óvatosan forgasd a krémbe, a tojásfehérjét pedig verd habosra úgy, hogy közben folyamatosan adagolod hozzá a maradék cukrot. Ha kész, ezt is keverd a masszához, és már csak a megmaradt étcsokoládé hiányzik belőle, melyet lereszelve vagy apró darabokra tördelve adj a házi fagyihoz. Egy zárható tetejű edénybe öntsd a masszát, és tedd a fagyasztóba 4-5 órára.

2/4 Hűsítő mentás citromfagyi

Hozzávalók:

  • 1 citrom héja és frissen facsart leve,
  • másfél deci víz,
  • egy kis pohár joghurt,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 dl habtejszín,
  • 5-6 mentalevél.

Tedd fel a vizet főni, majd szórd bele a cukrot, és addig főzd, amíg el nem olvad. Ha ez megvan, reszeld bele a korábban alaposan megmosott citrom héját (lehetőség szerint vegyél biocitromot), majd a levét is facsard bele.

Tedd félre hűlni a citromos-cukros főzeted – amikor már teljesen kihűlt, keverd hozzá a joghurtot is, majd verd fel a tejszínt, és azt is add hozzá. Utolsó lépésként keverd bele a mentaleveleket, és az egész masszát tedd be a fagyasztóba 4-5 órára. Tálaláskor friss mentalevéllel díszítsd.

Mézédes eperfagyi Kép forrása: melskitchencafe.com

3/4 Mézédes eperfagyi

Hozzávalók:

  • Fél kiló eper,
  • 130 g cukor,
  • egy kis pohár tejföl,
  • 2 dl habtejszín,
  • egy kiskanál frissen facsart citromlé.

Alaposan mosd meg az epret, kockázd fel, és egy tálban cukrozd meg. Ha ez megvan, fedd le, és pihentesd legalább egy órán keresztül. Ha letelt, keverd hozzá a tejszínt, a tejfölt és a citromlevet, majd botmixerrel dolgozd össze a hozzávalókat – addig keverd, amíg sima, krémes masszát nem kapsz. Tedd az eperfagyit egy zárható műanyag edénybe, majd mehet 2-3 órára a mélyhűtőbe. Tálaláskor friss eperrel díszítheted.

Hűsítő vaníliafagyi Kép forrása: butterlustblog.com

4/4 Hűsítő vaníliafagyi

Hozzávalók:

  • 5 tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 3 csomag vaníliás cukor,
  • 4 dl habtejszín,
  • 2,5 dl tej.

Tedd fel a tejet a tűzre, majd add hozzá a vaníliás cukrot, és egészen addig főzd, amíg a cukor el nem olvad benne. Következő lépésként add hozzá a tejszínt, majd tedd fel főni, de ne hagyd felforrni. Válaszd külön a tojások sárgáját és fehérjét, majd a sárgáját keverd habosra a cukorral. Ha ez kész, folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejes főzetet, tedd az egészet a tűzre, és főzd néhány percig közepes lángon – ezúttal sem szabad felforrnia. Vedd le a tűzről a puding állagú masszát, hűtsd le, majd töltsd egy fedeles edénybe, és mehet 4-5 órára a fagyasztóba.