4 csokis desszert, mentesen, amit csak imádni lehet

Horváth Petra
Írta: ,
4 csokis desszert, mentesen, amit csak imádni lehet

Az egyik legnagyobb rizikófaktor az egészséges életmód elkezdésénél, hogy az ember előbb-utóbb megkívánja az édességet, és „bűnbe” esik. Lényegében magával az édesség fogyasztással nem lenne probléma, a gond a mértéktelenséggel és a nem megfelelő nyalánkságok elfogyasztásával kezdődik. Azért, hogy megmutassuk lehetséges egészségesen is nassolni, elhoztunk 4 csokoládés desszertet, ami ugyan mentes, az ízélményén mit sem változtat ez a tény! Vigyázat, a következő finomságok pillanatok alatt el tudnak fogyni!

Csokoládés ropogtatós Kép forrása: donnahay.com.au

Hozzávalók: 1 bögre étcsokoládé, 2 evőkanál kakaóvaj (vagy más alternatíva), ízlés szerint feltét (granola használata a legegyszerűbb, de megszórhatjuk külön magvakkal is).

Elkészítés: A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd kis adagokban hozzá keverjük a vajat. Mikor kellően krémessé vált a csokoládé, egy sütőpapírral bélelt tepsibe folyatjuk, és vékonyan, kb. 2-3 mm vastagságban elkenjük. Gyorsan megszórjuk a granolával, vagy a kiválasztott magvakkal, aszalványokkal, majd hagyjuk kihűlni és megszilárdulni. Ezután tetszőleges darabokra tördeljük, és már kész is a finom ropogtatni való!

Gyors, egyszerű és olcsó recept, amit akár a gyerekeknek is könnyedén elcsomagolhatunk az óvodába/iskolába tízóraira.

Csokis mousse málna lekvárral Kép forrása: lazycatkitchen.com

Hozzávalók: 1 bögre magozott datolya, 1 bögre mandula, 1 bögre zabpehely, 3 evőkanál kakaópor, ¼ teáskanál tengeri só, 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj.

Töltelék: 125g étcsokoládé, 90 ml aquafaba (házilag készített vagy boltban vásárolt), 90 ml kókuszkrém, ¼ teáskanál csilipor (opcionális), 1 bögre cukormentes málna lekvár.

Elkészítés: A magozott, darabolt mandulát forró vízbe áztatjuk 10 percig. Eközben a mandulát és a zabpelyhet egy aprító gép segítségével liszt állagura daráljuk, majd egy tálba téve elkeverjük a kakaóporral és a sóval.

Az áztatott mandulát kifacsarjuk, és szintén az aprítóba pürésítjük, majd a száraz alapanyagokhoz keverjük, majd kézzel tésztává gyúrjuk, közben hozzá adjuk az olvasztott kókuszolajat is.

Az elkészült masszát formába tesszük, egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A töltelékhez az étcsokoládét és a kókuszkrémet egy tálba tesszük vízgőz fölé olvasztani. Ha szépen megolvadt, levesszük a gőzről, elkeverjük a csiliporral, és hagyjuk kicsit hűlni. Eközben az aquafaba-t habosra verjük, majd a kihűlt csokival lágyan elkeverjük.

A hűtőből kivesszük a tésztánkat, amit megkenünk először a lekvárral, majd ráöntjük a csokis krémet is. Legalább fél órára hűtőbe tesszük hűlni, majd csoki darabokkal, friss málnával (ez jelenleg nem kivitelezhető), vagy tetszőleges szóróanyaggal díszítjük.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!