3 nyári édesség csokival

Írta: ,

Cikkünkben olyan édességek receptjét találod, amelyek nem olyan hidegek, mint a fagyi, mégis felfrissülést biztosítanak számodra a kánikulában.

Meggyes pohárkrém tejszínnel és túróval

Hozzávalók

30 dkg túró 2 dl tejszín 3 evőkanál kakaópor 40 dkg meggypép 10 babapiskóta 3 evőkanál cukor 20 dkg étcsokoládé (táblás) 1 zacskó habfixáló

Elkészítés

Melegítsd fel a tejszínt, és olvaszd meg benne a csokit. Éjjelre tedd a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljön. 

A túrót a kakaóporral és a cukorral keverd krémesre. Ha úgy jobban szereted, tehetsz bele több kakaót és cukrot, a lényeg, hogy az arányuk 1:1 legyen. 

Vedd elő a csokis tejszínt a hűtőszekrényből, add hozzá a habfixálót, és verd fel kemény habbá. Óvatosan add hozzá a túrós masszához. A babapiskótákat tedd bele szétmorzsolva egy sütőformába. Azért kell szétmorzsolni, hogy a meggypépet felszívja. Oszd szét egyenletesen a meggypépet a piskótán, majd oszlasd szét rajta egyenletesen a túrós-tejszínes masszát is. Legalább 2 óra hosszára tedd be a hűtőszekrénybe.

Nyári csoda

Hozzávalók

25 dkg mascarpone 50 dkg natúr joghurt 2,5 dl tejszín 2 habfixáló 20 dkg lédús őszibarack  1 tábla fehér csoki cukor tetszés szerinti mennyiségben ½ vaníliarúd

Elkészítés

A mascarponét és a joghurtot keverd sima krémmé. A vaníliarúdból kapargasd ki a magokat. A tejszínt keverd össze a habfixálóval és a cukorral. Az őszbarackból aprítógéppel készíts pépet, majd add hozzá a cukrot és a vaníliamagokat. A fehér csokit tördeld szét, és keverd a krémhez. 

A krém felét tedd bele egy tálkába, és kanalazz rá egy réteg őszibarackpépet. Ezután simítsd el rajta a maradék krémet. Végül díszítsd őszibarack darabokkal, és 3 óra hosszára tedd be a hűtőszekrénybe. 

Csokoládé mousse ribizlivel

Hozzávalók

20 dkg tejcsokoládé 1 adag presszókávé 1 evőkanál rum 5 tojássárgája 3 dkg cukor 1,25 dl tejszín 50 dkg ribizli mentalevelek (a díszítéshez)

Elkészítés

A tejcsokoládét vágd fel kb. 2 cm nagyságú darabokra, majd gőz fölé tett edényben olvaszd fel. A tojássárgájához add hozzá a cukrot, és keverd habverővel fehéredésig. 

A rumot és a presszókávét habverővel keverd hozzá a megolvadt, langyos csokihoz. Ezután add hozzá a cukros tojássárgáját, majd a tejszínt is. Kész a mousse. Tedd be a tállal együtt a hűtőszekrénybe 2 óra hosszára.

A ribizliszárakról húzd le a szemeket, majd tedd őket egy mélytányérba. A mousse-ból vízbe mártott evőkanállal tegyél galuskákat tálkákba, és add hozzájuk a ribizliszemeket. Használj mentaleveleket is a díszítéshez, a zöld, a barna és a piros szín nagyon jól fog együtt mutatni.