10 könnyű epres desszert, amit érdemes kinyomtatni

Írta: ,

Bár az eper önmagában fogyasztva ugyancsak az egyik legcsodásabb gyümölcsünk, szerencsére akár már pár perces munkával, mindösszesen néhány összetevő felhasználásával is készíthetünk belőle isteni süteményeket, desszerteket.

Sütés nélküli epres finomság Kép forrása: homecookingadventure.com

Hozzávalók:

330 gramm Oreo keksz, 110 gramm olvasztott vaj, 200 ml habtejszín, 100 gramm étcsokoládé, 200 gramm tejcsokoládé 300 gramm friss eper, ízlés szerint sózatlan magvak

Elkészítése:

Aprítógépben daráljuk le a kekszeket, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és elegyítsük a masszát. Simítsuk egy tortaforma aljára a tésztát. Lehetőleg válasszunk szilikonos formát, hogy majd könnyen kifordíthassuk, vagy béleljük ki sütőpapírral az alapot. Tegyük fél órára hűtőbe, hogy megdermedhessen.

Forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el a csokoládéval és öntsük a megdermedt tésztára.

Az epreket ízlésünk szerint nyomkodjuk bele a formába, szórjuk meg magvakkal, vagy további csoki darabkákkal, végül ismét tegyük vissza a hűtőbe. Dermedés után, meleg vízbe mártott késsel könnyen szeletelhetjük.

Csokis-epres álom Kép forrása: http://juliasalbum.com/

Hozzávalók:

350 gramm finomliszt, 1½ evőkanál sütőpor, 3 evőkanál olvasztott vaj, 3 evőkanál natúr joghurt, 250 gramm cukor, 1 nagy tojás, 125 ml tej, 1 evőkanál vaníliaaroma, 90 gramm csokoládé csepp, csipet só, ½ kg eper

Elkészítése:

Öntsük össze a lisztet, a sütőport és a sót, egy másik tálban habverővel alaposan keverjük össze a vajat, a joghurtot és a cukrot. Vegyük lejjebb a gép sebességét, adjuk a masszához a tojást, és verjük lágy habbá, majd keverjük össze a tejjel és a vaníliaaromával.

Fokozatosan adagoljuk a lisztes sütőport, míg krémes tésztát nem kapunk.

Szórjuk hozzá a csokoládé cseppeket a nyers tésztához, majd töltsük formába. Halmozzuk rá az eperszeleteket (néhány csoki darabbal is díszíthetjük a tortát), majd 180 fokon kb. 1 óra alatt süssük készre. Porcukorral meghintve tálaljuk.