10 könnyű cseresznyés desszert

Írta: ,

Éppen szezonja van a friss és ropogós cseresznyének, ami önmagában is isteni, nem beszélve azokról a mennyei desszertekről, amiket a kis piros csodákból készíthetsz. Jöjjön az ízözön, nassolásra fel!

Cseresznyés limeos jégkrém

Első édességünk mindjárt rá is világít arra, miért nem kell szaktudás vagy túl sok idő ahhoz, hogy egészséges jégkrémet készítsünk. 

Hozzávalók

  • 120 ml víz
  • 3 evőkanál facsart lime
  • 450 g magozott cseresznye
  • Édesítsd ízlés szerint

Így készítsd el

Közepes lángon elegyítsd a hozzávalókat, majd főzd 10-15 percig, míg a cseresznye egészen puhává válik. Vedd le a tűzről, tedd félre, hagyd kihűlni szobahőmérsékletig, majd a félig-meddig folyékony állagú alapot szűrd le egy szitán! Ha a cseresznye túl ropogós volt, és nem vált teljesen egyneművé, akkor előzőleg turmixolhatsz rajta egy keveset. Végül töltsd poharakba a folyadékot, és fagyaszd jéghidegre néhány óra alatt!

Cseresznyés smoothie eperrel

Az alábbi recept szintén nem kíván túl sok tudást, ráadásul ez a smoothie nem csupán finom, hanem a diétázóknak is ideális választás.

Hozzávalók

  • 240 ml víz
  • 1 kimagozott, lehártyázott narancs
  • 1 felkarikázott banán
  • 360 g magozott cseresznye
  • 360 g megtisztított eper
  • Az ízesítéshez használhatsz mézet, agavé nektárt vagy fűszereket

Így készítsd el

Tedd a turmixgépbe az alapanyagokat, majd alaposan elegyítsd a hozzávalókat.

Amennyiben egy forró nyári napon fogyasztanád ezt az isteni nassolnivalót, úgy az epret és a cseresznyét akár fagyasztott állapotban is hozzáadhatod az italhoz, vagy a víz egy részét kiválthatod jégkockákkal.