Clean Eating recept: Vendégváró fitnesz pizzák – akár szigorú diéta alatt is!

Írta: ,

A pizzát szeretjük, ez tagadhatatlan. Nekem például péntek esténként kifejezetten „pizza ehetnékem” van, és amíg nem ismertem ezt a receptet, úgy éreztem, ez az a junk food, amiért hajlandó vagyok csalni. Aztán kiderült, hogy abszolút nincs is szükség csalásra.

És persze nem csak magadat örvendeztetheted meg vele, de a vendégeid is garantáltan imádni fogják.

Mind a hozzávalókat, mind az elkészítést tekintve végtelenül egyszerű. Feltéttől függően szigorú diétába illeszthető verzió is készíthető belőle, de elmehetünk a mindenmentes, ám nem szálkásító diétába való házi kolbászos végletig is. :)

Ami ennél a receptnél újdonság lehet, hogy maga a tészta kap olaszos fűszerezést. Ettől ne félj, nyugodtan lehet erőteljesebben fűszerezni, mert attól lesz igazán „olaszos hangulata” a pizzának.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g zsírszegény túró,
  • 1 tojás (legalább L-es),
  • 60 g zabpehelyliszt,
  • 50 g kefir,
  • 1 ek kókuszzsír,
  • 1 tk szódabikarbóna vagy fél tasak sütőpor,
  • só, oreganó, bazsalikom, fokhagyma granulátum.

Feltét 1:

  • Bio paradicsompüré,
  • 4-5 szelet feketeerdő sonka,
  • ízlés szerint light mozarella szeletek,
  • paradicsom.

Feltét 2:

  • Bio paradicsompüré,
  • csirkemellcsíkok,
  • light füstölt sajt,
  • brokkoli.

Feltét 3:

  • Bio paradicsompüré,
  • házi kolbász karikák,
  • újhagyma karikák,
  • light mozarella.

Feltét 4:

  • Fokhagymával fűszerezett görög joghurt,
  • néhány szelet parasztsonka,
  • szárított paradicsom,
  • light mozarella.

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót keverj össze egy robotgép segítségével, amíg homogén masszát nem kapsz.
  2. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
  3. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsi méretű sütőlap vagy tepsi 4 szélére helyezd el úgy a tésztát, hogy nagyjából 4 azonos méretű kis kerek pizzaalapod legyen.
  4. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd elő. Ennyi idő kell ahhoz, hogy szépen összeálljon a tészta és kapjon egy kis aranybarna színt.
  5. Ezt követően pakold rá ízlés szerint a feltétet. Egy szabály van (bár szerintem ez igaz a hagyományos pizza esetében is): ne pakoljuk túlságosan meg, mert könnyen elázik vagy összeesik az alapunk.
  6. Tedd vissza a sütőbe és süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul/olvad. (Nagyjából 15-20 perc.)