Utolsó pillanatos ajándék ötlet – Házi készítésű csokitallér

Tóth Tímea
Írta: ,

Igazság szerint ez a recept nem más, mint a kedvenc fekete csokoládénk felturbózott, saját ízlésünkre szabott változata. Semmi egyéb nem kell hozzá, mint egy minél jobb minőségű fekete csokoládé és a kedvenc aszalványunk, magunk, bogyónk... Mégis szuper meglepetést lehet vele szerezni! :)

A lényeg az, hogy pillanatok alatt készíthetsz valami nagyon látványosat, amivel villoghatsz a vendégek előtt, vagy viheted magaddal, mint saját készítésű ajándékot. Egy ötletes csomagolással megspékelve kellemes meglepetés lehet bárkinek, de főleg édesség rajongóknak.

Hozzávalók:

  • 200 g, min. 75%­-os, jó minőségű fekete csokoládé 
  • ízlés szerint magok: mandula, dió, mogyoró, kesudió...
  • ízlés szerint aszalványok: füge, datolya, mazsola, cseresznye, barack, goji bogyó, kókusz...

Elkészítés:

  1. Készíts ki egy jó nagy darab sütőpapírt, olyan helyen, ahol nem fog zavarni pár órán át (vagy olyan felületre, ami mozgatható).
  2. Törd össze a csokit kisebb darabokra és tedd egy mikrózható edénybe.
  3. Tedd mikróba 60 másodpercre, majd vedd ki, keverj rajta egyet, és tedd vissza újabb 30 másodpercre, megint keverés... Ezt ismételgesd addig, míg az összes csokidarab elolvad.
  4. Egy kanál segítségével csorgass egy-­egy adag csokoládét a sütőpapírra és hagyd, hogy magától elfolyjon nagyjából kör alakúra.
  5. Amíg meleg, helyezd rá az  aprított aszalványokat és magokat (mehet rá vegyesen, vagy csak aszalványos, csak magos verziót is készíthetsz).
  6. Szobahőmérsékleten hagyd, hogy megszilárduljanak.

Megjegyzés:

Fontos, hogy ne siettesd a kihűlést azzal, hogy hidegre teszed, mert a csokoládé kifehéredik és bár az ízén sokat nem ront, de esztétikailag tönkreteszi a kreálmányod!