Clean Eating recept: A tökéletes csirkés pad thai receptje

Tóth Tímea
Írta: ,

Nem állítom, hogy ez egy könnyű recept, és azt sem, hogy feltétlenül olcsó lenne. Szokásomtól eltérően a hozzávalók beszerzése is igényel némi utánajárást – de az a helyzet, hogy ha szereted a távol-keleti konyhát, akkor nagyon megéri a fáradságot. Higgy nekem. :)

Hiszem, hogy az embernek néha ki kell lépnie a komfortzónájából, és neki kell állnia kísérletezni. Legyen szó egy új sportágról, egy olyan irodalmi stílusról, amit korábban nem szeretett (vagy azt hitte, hogy nem szereti), vagy egy távolabbi nemzet ételének elkészítéséről.

Ez egy olyan recept, amivel bármikor ámulatba ejtheted a vendégeidet, vagy felrázhatod vele a szürke hétköznapokat és a hozzájuk tartozó (egyébként imádott) ételeinket.

Tudom, hogy elsőre hosszúnak és bonyolultnak tűnhet a hozzávalók listája, de a jó hír az, hogy általában mindent meg lehet találni egy helyen. Ha van a közeledben egy keleti fűszeres kisbolt, biztos lehetsz benne, hogy ott mindent kipipálhatsz a bevásárlási listáról.

És hogy mindez hogyan illik a clean étkezésbe? Nagyon is! A rizstészta, mely a pad thai alapját képezi, egy remek alternatíva a tojásos-lisztes tészta helyett, hiszen rizslisztből készül víz hozzáadásával, tojás nélkül. Így nem csupán alacsonyabb a kalóriatartalma, de liszt- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják.

Az összes többi alapanyag pedig – ugyanúgy, ahogy a már megszokott clean ételek esetében is – hozzáférhető organikus és bio változatban. A szójaszósztól a friss gyömbérig minden.

Amit a wokban főzéshez mindenképp vegyél figyelembe:

  • csak felhevített, nagyon forró wokkal dolgozz,
  • minden legyen előkészítve és a kezed ügyében

Ha ezekre odafigyelsz, nem lesz gond.