Tiszta élvezet – Diós csokitorta proteinnel

Írta: ,

Általában ősszel és tavasszal tartok pár hetet, amikor a szokásosnál is jobban odafigyelek, és a kedvenc clean süteményeim is egy időre tiltólistásak lesznek. És mivel nyakunkon a miniszoknya szezon, most jött el az ideje ennek. DE (mert mindig van egy de) előtte kell egy utolsó, kéjes élvezettel elfogyasztott kényeztető finomság. Persze ne gondoljátok, hogy most leszaladok egy krémesért a sarki cukrászába, neeem. Viszont egy saját készítésű diós csokitorta, na az igen!

És a jó (vagy még jobb?!) hír: ez a szokásos bedobom a gépbe, összekutyulom, kisütöm verzió. Ráadásul a sütési idő is max. 20 perc! Szóval több időd marad élvezni a hétvégét, vagy bármit, amit a konyhában ücsörgés helyett teszel.

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszzsír,
  • 100 g eritrit (vagy bármilyen diétás édesítő ízlés szerint),
  • 85 g jó minőségű holland kakaópor,
  • 1 rúd vanília belseje,
  • 3 db L-es tojás,
  • 50 g zabliszt,
  • 50 g csokis protein (zabliszttel helyettesíthető),
  • egy csipet tengeri só,
  • kb. 1 dl növényi tej,
  • 80 g dió/mandula,
  • egy nagy marék legalább 80%-os étcsokoládé.

Elkészítés:

  1. A dió és az étcsoki kivételével mindent tegyél bele egy nagy keverőtálba (vagy a keverőlapátos gépbe).
  2. Jól dolgozd össze, hogy egy folyós, de nem túl híg tésztát kapj.
  3. Ha esetleg túl sűrű lenne, pici növényi tejet adj még hozzá, különben túl száraz lesz a sütid.
  4. Ha jól összedolgoztál mindent, szórd bele a durvára tört diót és a csokidarabokat, majd keverd át.
  5. Tedd a tésztát 20 cm-es szilikon tortaformába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.
  6. Fontos, hogy ne süsd tovább, vagy túl erős hőfokon, mert a sok kakaótól hajlamos megégni vagy kiszáradni.
  7. Akkor jó, ha a közepe még picit ragacsos.
  8. Szeletelés előtt hagyd kihűlni.

Megjegyzés:

Ha nagyobb tortaformád van, duplázd az adagot, vagy sütheted kisebb tepsiben is, és ez esetben nem tortaszeleteket, hanem kisebb kockákat vághatsz belőle.