Clean Eating recept: Szilvás-fahéjas házi fagylalt – hozzáadott cukor nélkül!

Tóth Tímea
Írta: ,

Sokan azért nem fognak hozzá az otthoni fagyikészítéshez, mert túl sok macera van vele, és sokat kell várakozni, mire végre fogyaszthatóvá válik a desszert. Nos, ez többé nem lehet kifogás, hiszen az alábbi recept (egy kis előkészítést leszámítva) nagyon könnyen elkészíthető, és rövid időn belül fogyasztható is! :)

A legjobb ebben a fagyiban, hogy elkészítés után akár azonnal fogyasztható. Ami, valljuk be, elég csábító dolog. (Na jó, emellett még azt is szeretjük benne, hogy nincs benne sem cukor, sem színezék, sem semmilyen mesterséges adalék.) Egyetlen teendő van előző este: lefagyasztani egy banánt.

Nekem annyi előnyöm azért van, hogy mindig tartok itthon banánt, és amikor úgy látom, hogy rohamosan elkezd barnulni egyik-másik, akkor felkarikázva be szoktam dobni a fagyasztóba „jó lesz ez még valamire” alapon. Így ha eszembe jut, hogy fagyit készítsek, csak elő kell kapni a hűtőből, és máris megspóroltam pár óra várakozást.

Hozzávalók:

  • Egy érett banán,
  • 200 g fagyasztott szilva,
  • 1 nagy evőkanál kókuszkrém (elhagyható),
  • fahéj.

Pont olyan bonyolult az elkészítés is, mint a hozzávalók listája.

Elkészítés:

  1. A banánt vágd fel karikákra, dobd be egy fagyasztható műanyag edénybe, vagy akár egy zacskóba, és tedd a mélyhűtőbe éjszakára. (De legalább 4 órára.)
  2. A szilvákat szintén mag nélkül, félbe vágva fagyaszd le. (Vagy vehetsz eleve fagyasztottat is.)
  3. A fagyott banánkarikákat dobáld bele egy aprítógépbe (vagy egy magas falú edénybe, amibe befér a botmixer), és villámgyorsan törd össze. A cél, hogy fagyos, krémes, ragacsos massza legyen belőle.
  4. Ha ez megvan, akkor jöhet hozzá a szilva, és ízlés szerint fahéj.
  5. Hogy még krémesebb legyen, én ezen a ponton szoktam hozzá adni egy kanál kókuszkrémet, de ezt akár el is hagyhatod.
  6. Ha mindezt jól eldolgoztuk, azonnal fogyasztható, teljesen tiszta fagylaltot kaptunk.

Krémes, édes, gyümölcsös, és semmi mesterséges nincs benne.