Clean Eating recept: Málnás-túrós kosárkák, sütés nélkül

Írta: ,

A nyári hőségben kevésbé kívánjuk a forró ételeket, édességeket, és a 40 fokos konyhában sem álldogálunk örömmel egy süti kedvéért. Én a magam részéről ilyenkor nem vágyom a piskótaszerű sütikre, na de azért fagyit és hideg dinnyét se ehetünk egész nyáron! Ilyenkor jönnek a képbe az ehhez hasonló zseniális, sütés nélküli diétás desszertek.

Hogy miért gondolom, hogy ez a recept zseniális? Több oka is van. Egyrészt csak és kizárólag clean alapanyagok vannak benne, amik ráadásul nem is drágák. Nagyjából 10 perc nettó munka van vele, és az összes bogyós gyümölccsel elkészítheted. Eperrel, málnával, áfonyával, szederrel... én minddel kipróbáltam. Most éppen a málnás a kedvencem, de két hete, amikor áfonyával készítettem, akkor az volt. :)

Hozzávalók (18 darabhoz):

A tésztához:

  • 20 dkg zabliszt,
  • 4 evőkanál eritrit (vagy bármilyen cukorhelyettesítő),
  • 5 evőkanál holland kakaópor,
  • 1 dl kókuszolaj,
  • 1 dl langyos víz.

A töltelékhez:

  • 25 dkg zsírszegény túró,
  • 3 evőkanál natúr görög joghurt,
  • 3 evőkanál eritrit (vagy bármilyen cukorhelyettesítő),
  • 15-20 dkg málna (vagy ízlés szerint bármilyen bogyós gyümölcs),
  • fél citrom héja,
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje.

Elkészítés:

  1. Keverd jól össze a száraz hozzávalókat.
  2. Add hozzá először a kókuszolajat, majd apránként a langyos vizet.
  3. Annyi vizet adj hozzá, hogy összeálljon a masszád – ne túl puha, hanem még formálható állaga legyen.
  4. Diónyi tésztagolyókat tegyél a szilikon muffin formába, és nyomkodd el őket úgy, hogy középen üresek maradjanak, így képezve kosarat a később érkező tölteléknek.
  5. Nagyjából fél órára tedd hűtőbe, hogy a kókuszolaj megdermedjen– így a kosárkák baleset nélkül kivehetőek lesznek a szilikon formából.
  6. Míg dermednek a kosarak, készítsd el a tölteléket.
  7. Az összes hozzávalót jó alaposan turmixold össze, kivéve a gyümölcsök egy részét, ami majd díszítésül szolgál. (Ha nem akarod gyümölcsösre a tölteléket, akár ki is hagyhatod belőle, és simán csak a vaníliás túróval töltöd meg a kosarakat.)
  8. Az időközben megdermedt kosarakat óvatosan forgasd ki a szilikon formából, és töltsd meg a túrós töltelékkel.
  9. Díszítsd a tetejét gyümölccsel.
  10. Most jön a legjobb rész: azonnal kóstold is meg! :)