Liszt- és cukormentes kókusz koszorú goji bogyóval

Írta: ,

Az utóbbi időben rettenetesen el vagyok havazva, ezért a szokásosnál is hálásabb vagyok a gyorsan elkészíthető finomságokért. Nem beszélve arról, hogy mivel annak rendje és módja szerint vásárolni is csak akkor jutok el, amikor már tényleg kong az ürességtől a hűtőm, ezért előnyben részesítek mindent, ami alapfelszereltségből is kivitelezhető. Nos, az alábbi recept is ilyen.

Nem csupán liszt- és cukormentes, de a 3 fő alapanyaga minden bizonnyal nálatok is megtalálható otthon. Kókuszreszelék, tojás és alma. Ugye-ugye?

Ami pedig a belevalót illeti... Én mostanában nagy rajongója lettem a superfoodként is aposztrofált goji bogyónak. A magas vitamintartalma mellett én nagyon szeretem a picit savanykás ízét és nem mellesleg a vidám színét. Szuperül fel lehet dobni vele a salátákat és a legegyszerűbb süteményeket is. Annyit érdemes tudni, hogy ahogy a mazsolát is, ezt is érdemes előáztatni picit, mert szárított formájában elég kemény.

Viszont a jó hír, hogy ezzel együtt is mindössze 10 perc előkészületet igényel ez a süti!

Hozzávalók:

  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 2 ek fahéj
  • 4 tojás
  • 2 ek kókuszzsír
  • 1 nagyobb alma
  • 2 ek cukorhelyettesítő (nálam eritrit)
  • 1 marék goji bogyó (vagy mazsola, áfonya... ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Áztasd be kevés vízbe a goji bogyót és tedd félre.
  2. Daráld le a kókuszreszeléket aprítógép segítségével majdnem lisztszerűvé.
  3. Add hozzá a reszelékhez a fahéjat, a szódabikarbónát és a cukorhelyettesítőt, majd jól keverd össze.
  4. Jöhetnek a tojások és a kókuszzsír, ezzel is keverj egyet a tésztán.
  5. Végül a lereszelt vagy egyéb módon pépesített alma következik.
  6. Most, hogy már minden alapanyag benne van, jól dolgozd össze a tésztát.
  7. Végül forgasd bele a választott aszalványokat.
  8. Töltsd szilikonos mini kuglóf vagy muffin formába a tésztát (ez esetben mehet tele a forma, mert nem fog különösebben megnőni).
  9. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig.

Tipp: Nekem mindig van otthon a fagyasztóban lereszelt almám, mert az ilyen típusú süteményekbe pompásan felhasználható nedves alapanyagként, sőt, ha elég édes az alma, akár édesítő sem szükséges hozzá.