Különleges clean fogás hétvégére – Aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell

Írta: ,

Az egyszerű dolgok sokszor a legnagyszerűbbek. Ha a clean étkezésről van szó, akkor ez pláne nem vitatható. Egyszerű, natúr, feldolgozatlan, természetes alapanyagok. Semmi más. De kezdetben, azt hiszem, mindannyian szembesülünk azzal, hogy kevés, tiszta hozzávalóból nem könnyű változatosan főzni. Vagy mégis?

Nem kérdés, hogy aki eddig teljesen hagyományosan főzött, eleinte meg fog torpanni, és néha igen-igen meg kell erőltesse a fantáziáját, hiszen ilyenkor még nincs a kisujjunkban a teljes clean repertoár. Az, hogy tiszta alapanyagokból dolgozunk, még nem jelenti azt viszont, hogy az étkezésnek egyhangúnak kell lennie.

Most egy olyan receptet hoztam nektek, ami 3 hozzávalóból készül, mégis pompás ünnepi ebéd lehet, de kiváló vendégváró is.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 nagy szelet pulykamell;
  • 4 szelet alacsony zsírtartalmú, jó minőségű sonka (marhasonka, serrano, prosutto, stb.);
  • 16 szem aszalt szilva;
  • kókuszolaj;
  • só;
  • bors

Elkészítés:

  1. Klopfold meg egy picit a hús szeleteket. A cél nem az, hogy elvékonyítsd, csak hogy picit meglazítsd őket, ezáltal könnyebben átveszi a hús az ízeket.
  2. Sózd, borsozd.
  3. Minden húsra tegyél egy szelet sonkát és 4 (ha nagyobb a hús, akkor amennyi belefér) szem aszalt szilvát az egyik végéhez közel.
  4. A szilva felőli végéről kezdd el feltekerni a húst.
  5. Tedd tűzálló tálba.
  6. Önts alá egy kis vizet és egy kevés kókuszolajat.
  7. Takard le és hagyd pihenni egy 15-20 percig.
  8. 220 fokos sütőben 40 percig letakarva süsd, majd 10 percig pirítsd letakarás nélkül.

Megjegyzés:

Párolt zöldséggel, esetleg datolyás, gesztenyés rizzsel, vagy gyümölccsel megbolondított zöldsalátával is isteni.