Kalóriaszegény hamis sült krumpli – A recept, amivel nem fogsz tudni leállni

Írta: ,

Tények: 1. szeretjük a sült krumplit, 2. a sült krumpli sajnos nem fér bele a diétába (paleóba, fogyókúrába, inzulinrezisztencia étrendbe…), 3. hiányzik a sült krumpli. Ezek valljuk be, egymásnak ellentmondó alapvetések. Na de akkor hogyan is oldjuk fel ezt a gordiuszi csomót?

Annyit elárulok, hogy nem kell hozzá Nobel-díj, se speckó diploma! A megoldás egyszerű: zeller! Igen, „álsültkrumplink” tényleg zellerből fog készülni. És mindenkit megnyugtatok, nem lesz zeller íze.

Ezt azért is állíthatom ilyen nagy biztonsággal, mert én egyáltalán nem szeretem a zeller ízét, nekem túl karakteres, szóval nem csupán a zellerkrémleves formában nem kedvelem, de azt is megérzem, ha a húslevesbe kicsit több csúszott be, mint kellene. 


Szóval  újabb tények következnek:

  1. A sült zellernek nincs zeller íze.
  2. Azok is szeretni fogják ezt a receptet, akik a zellert nem szeretik (sőt, van, aki észre sem veszi feltétlenül az „átverést”).
  3. 100 g zellerben 5 g szénhidrát van, tehát vígan beilleszthető bármilyen diétába.

Nem is játszom tovább senki kíváncsiságával. Jöjjön a – végtelenül egyszerű – recept.

Hozzávalók:

  • fejenként egy zellergumó
  • 1-2 evőkanál kókuszolaj
  • pirospaprika
  • római kömény
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • kakukkfű
  • oregánó

Elkészítés:

  1. Hámozd meg a zellergumókat és mintha hasábburgonyát készítenél, vágd hosszúkás hasábokra.
  2. Egy kisebb edényben keverd össze a fűszereket egymással!
  3. Tedd sütőzacskóba a zellert, szórd rá a fűszereket és locsold meg a kókuszolajjal.
  4. Jól rázd össze a zacskót, addig, míg minden zeller befűszereződik (csinálhatod nagyobb lábosban, műanyag edényben is).
  5. Helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe a befűszerezett zellert.
  6. Végül 200 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 35-40 perig, attól függően, milyen vastagra vágtad a szeleteket!

    (+1.) Kóstold meg... Ugye, hogy igazam volt? :)