Íme a leggyorsabb és legegyszerűbb túrótorta receptje

Írta: ,

Ez a torta annyira egyszerű, és annyira kevés hozzávaló kell hozzá, hogy még magam sem hittem el, hogy össze fog belőle állni egy igazi sütemény. Arról pedig, hogy ennyire finom lesz, és ennyire visszaadja a sajttorta hangulatot, nem is álmodtam!

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az egyszerű dolgok mennyire szuperek tudnak lenni, és azt hinni, hogy minél több a hozzávaló, annál finomabb lesz a végeredmény. Holott már annyiszor megtanultuk, hogy minek bonyolítani az életet, ha lehet egyszerűen is élni azt!

Valójában ennél egyszerűbb torta receptet nem is ismerek. Hozzáadott cukor nélkül, lassú felszívódású, értékes szénhidrátokkal és magas fehérjetartalommal. Hát kell ennél több?

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg apró szemű zabpehely,
  • 1/2 dl görög joghurt,
  • 10 dkg kókuszzsír,
  • 6 dkg eritrit,
  • 1 csipet só,
  • 1 csipet sütőpor.

Elkészítés:

  1. Gyúrd össze a hozzávalókat.
  2. Szilikon sütőforma aljába nyomkodd bele a tésztát úgy, hogy a szélére is jusson.

Hozzávalók a túrós réteghez:

  • 25 dkg zsírszegény túró (krémesebb fajta),
  • 3 evőkanál kókuszkrém (Cocomas),
  • 2 nagyobb tojás,
  • 1/2 citrom héja,
  • 3 evőkanál eritrit,
  • 10-12 szem fahéjba nyomkodott, felezett szilva.

Elkészítés:

  1. Tojások fehérjét verd kemény habbá és tedd félre.
  2. Túrót, tojás sárgáját a többi hozzávalóval együtt jól keverd össze.
  3. Forgasd a túrós masszába a tojás fehérjét.
  4. Öntsd a tészta tetejére az egész masszát.
  5. Tedd rá a tetejére a fahéjas szilvákat.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben addig süsd, míg a túrós réteg közepe is megszilárdul.

Megjegyzés:

Nem szabad túl lassan sütni, mert nagyon kiszárad a tészta. Hűtőben napokig eláll, viszont fogyasztás előtt érdemes szobahőmérsékleten tartani picit, különben a tészta rész nagyon kemény.