Gyors és fitt ebéd: Paprikaágyon sült csirkemell

Írta: ,

Na jó, ez annyira egyszerű lesz, hogy nem is tudom, hogyan vezessem fel. Igazság szerint imádom a paprikát, nyersen, sülve, salátába, a reggeli mellé, nassolnivalónak, bárhogy. Innen jött a gondolat, hogy ugyan miért ne dobhatnám fel vele a natúr csirkemellet is? :)

Amikor diétázik az ember, és minden étkezés mellé eszik friss zöldséget, nem feltétlenül jut eszébe még a csirkemellet is zöldséggel turbózni – pedig érdemes lenne! Ha alacsony kalória- és cukortartalmú zöldséget választasz (azaz nem répát, nem karalábét, nem édes paradicsomot), simán belefér bármilyen diétába.

Így született meg az én dupla paprikás csirkemellem, ami azóta is az egyik kedvenc csirkés fogásom. Borzasztó egyszerű mind a hozzávalók listája, mind az elkészítés!

Hozzávalók:

  • egy nagyobb csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy kápia paprika
  • 1 nagy kaliforniai paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kókuszzsír

Elkészítés:

  1. Kókuszzsíron kezdd el dinsztelni a hagymát és a fokhagymát.
  2. A megtisztított csirkemellet vágd kisebb kockákra és sózd, borsozd.
  3. Ha már megdinsztelődött a hagyma, dobáld rá a paprika karikákat és süsd addig, amíg picit meg nem kap a szélük.
  4. Ekkor jöhetnek rá a csirkemell kockák.
  5. Süsd addig, amíg elfő a leve az egésznek, és a csirkemell is picit megpirul.
  6. Mire végzel, a csirke szépen átveszi a paprika ízét, sőt, a zöldség még meg is színezi kicsit.
  7. Ha szükséges, sózd, borsozd, és kész is van.